13. KALKINMA KURULU TOPLANTISINDA YENİ BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının 13. Kalkınma Kurulu toplantısı 28 Aralık Pazartesi günü saat 12:00-16:00 saatleri arasında Safranbolu Aygür Hotel´de gerçekleştirildi

GÜNCEL 30.12.2015 11:22:36 0
 13. KALKINMA KURULU TOPLANTISINDA YENİ BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan´ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kâtip üye Murat Çarşanbalı ve yedek katip üye Selahattin Güney toplantıda hazır bulundu. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısının bulunduğu tespit edildi.
Saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasının ardından BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu ve BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarının ardından toplantıda gelecek 2 yıl boyunca görev alacak olan Başkanlık divanı için seçim yapıldı. Yapılan seçim sonucunda yeni başkanlık divanı şu şekilde oluştu:
“Kalkınma Kurulu Başkanı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer. Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Coşkun Güven. Kâtip Üye Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney. Kâtip Üye Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşanbalı. Yedek Kâtip Üye Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Okan Doğulu. Yedek Kâtip Üye Bartın Aktif İşadamları Derneği Başkanı Birol Dikyurt.”
Gerçekleştirilen seçim işleminin ardından Ajansın son 5 yıllık çalışmalarının yer aldığı kısa bir video gösterimi yapıldı ve programın devamında 2010 ve 2011 yılı KOBİ Desteklerine yönelik Etki Analizi çalışmasının sonuçları kurul üyeleriyle paylaşıldı.
Etki Analizi sunumunun ardından GAP İdaresi Başkanı Sayın Sadrettin Karahocagil tarafından BAKKA tarafından ön hazırlıkların yapıldığı olan Batı Karadeniz Kalkınma Programı ve bu program kapsamında neler yapılabileceği hususunda bir kısa konuşma gerçekleştirildi. Programın devamında GAP İdaresi Stratejik Planlama, İzleme ve Değerlendirme Genel Koordinatörü Aslıhan Güven tarafından GAP Projesine ait sayısal bilgiler ile projenin geçmişinden bugüne izlediği ilerlemeye ilişkin sunum yapıldı. Ardından da GAP İdaresinin yapısı ve İdare tarafından yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.
14. Kalkınma Kurulu toplantısının 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü Zonguldak´ta yapılması kararlaştırıldı. Toplantı salonunun ilerleyen aylarda Ajans çalışanları tarafından kurul üyelerine bildirileceği de ifade edildi. Kurul görüşmeleri ve karara bağlanan konular Başkan Vekili ve Kâtip Üyelerce imzalandı. Ardından toplantı sonlandırılarak toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °