KBÜ´DE 2023 GENÇLİK POLİTİKALARI ÇALIŞTAYI

Karabük Üniversitesi´nde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri ve Destek Programı kapsamında 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı gerçekleştirildi

GÜNCEL 6.12.2015 13:23:59 0
 KBÜ´DE 2023 GENÇLİK POLİTİKALARI ÇALIŞTAYI

KBÜ Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen çalıştaya AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Erzurum Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği üyeleri ile akademik ve idari personelle birlikte öğrenciler katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Rahim Türk, “Bu düzenlenmiş olan etkinlik 2023´ü anlama açısından büyük önem taşımaktadır. 2023 yalnızca biz gençler için değil, ülkemiz ve milletimiz içinde çok önemli bir milat olacaktır. Bu vizyon geleceğin büyüklerini ve bizden sonra gelecek nesilleri daha çok ilgilendirmektedir. Bizler bunların farkına vardığımızda yeniden dünya siyasetinde söz sahibi olmaya başlayacağız. Bunun için Devletimiz ve Milletimiz el ele vererek 2023 ve daha ötesinin nesillerini hazırlamalı bu minvalde strateji sahibi karar verme yetisine sahip gençler yetiştirmeliyiz. Bugün buraya çıkıp gelmeniz bizler için çok önemliydi. Bu proje ile sizlere yeni ufuklar açmak, sizin ufkunuz ışığında tüm ülkemizi aydınlatmak istiyoruz. Hayal kurun. Bu ülkenin geleceğine yönelik büyük hayaller. Öyle hayaller kurun ki dünya kurtulsun ve bu yeni dünyanın başkenti de Ankara olsun.” dedi.
AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, 2023 filminin aktörlerinin Karabük´te hazırlandığını belirterek, “Üniversitemiz kurulduğu zaman bizde 2023 vizyonunu kendimize rehber edindik. Bunun için üniversitemize Üstün Yetenekli Çocuklarla ilgili Araştırma Merkezini kurduk. Bununla birlikte 30 bin´e yakın öğrencinin tanılanmasını gerçekleştirdik. Bunlardan 120´si şuan burada eğitime devam etmektedir. Onlar ülkemizi geleceğe taşıyacak farklı yetenekte gençlerdir ve gelecekte ülkemizi onlarla birlikte yöneteceğiz. Bugünkü eğitim sisteminde hepimize aynı eğitim veriliyor, aynı performansı göstermemiz isteniyor. Ama hepimiz farklıyız. Yeteneklerimize göre eğitim verilmesi gerekiyor. O zaman ben inanıyorum ki ülkemiz çok daha verimli hale gelecektir. İşte o zaman bilim adamlarımızı, sanatçılarımızı, sporcularımızı çıkartarak dünya ile rekabet edebilir hale getirmiş olacağız. Ne zaman ki evlatlarımızı tam anlamı ile kendi ülkemize hizmet ediyor hale getirirsek işte o zaman 2023 vizyonunu çok daha erken gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °