' Kurtuluş Savaşından Bu Yana Defalarca Ortaya Koyduğumuz Dayanışmanın Yeni Bir Örneği...'

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, 2016 yılının 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin 1. yılı ve '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL 14.07.2017 20:01:35 0

 

Ürkmezer mesajında, “15 Temmuz 2016´da dünyaya bir kez daha gösterdiğimiz zor zamanlardaki birliktelik ruhumuz, Kurtuluş Savaşından bu yana defalarca ortaya koyduğumuz dayanışmanın yeni bir örneği olarak tarihe geçmiştir. 15 Temmuzda yaşadığımız hain darbe girişimi de göstermiştir ki, dünyada emsali olmayan özelliklere sahip bir milletiz. Aramızdaki ayrışmaları bir kenara bırakıp FETÖ tehdidine el ele vererek karşı duran ve geçmişinde binlerce kahramanlığı sergileyen Milletimiz canı pahasına darbecilere karşı koymuş, ülkesini darbecilerden kurtarmıştır. 15 Temmuz 2016 da ortaya koyduğumuz bu irade, dünyaya örnek olmuş bir direniştir.

Tarihi boyunca yaşadığımız pek çok üzücü olaydan daha hain, bölücü ve ayrıştırıcı özelliklere sahip olan 15 Temmuz darbe girişiminin failleri büyük bir vahşilik ile Milletin Meclisi TBMM´yi bombalamış, insanların üzerine kurşun ve bombalar yağdırmışlardır. Bu hainler ve 15 Temmuzda yaşadığımız acı olaylar asla unutulmayacaktır.

Türk Ulusu yaşadığı hain darbe girişimini en iyi şekilde püskürtmüş birlik ve beraberlik içinde yoluna devam etmektedir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki bu güzel ülke 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. Bu vesile ile Tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuzu unutmayacağız unutturmayacağız.” dedi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °