KYK okçuluk turnuvasında şampiyon Karabük

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu´nun (KYK) ilk kez düzenlediği Okçuluk turnuvasında Bahaddin Gazi Yurdu öğrencilerinden oluşan KYK Karabük İl Müdürlüğü Takımı birinci oldu. Turnuvada Aksaray ikinci,

SPOR 10.05.2017 23:50:57 0
 KYK okçuluk turnuvasında şampiyon Karabük


Ankara´da 8-9 Mayıs tarihleri arasında KYK Ankara İl Müdürlüğünce ´Geleneksel Türk Okçuluğu Gösterisi´ de düzenlendi. KYK Ankara Atatürk Yurdu Spor Salonu´nda yapılan turnuvada Ankara, Aksaray, Bursa, Karabük, Kastamonu, Mersin, Tekirdağ, Tokat ve Sivas KYK yurtlarında kalan 150 öğrenci yarıştı. 3´er kişilik gruplardan oluşan takımların yarıştığı ve her ilin toplam 54 atış yaptığı turnuvada, Karabük takımı şampiyonluk kupasını kaldırırken, Aksaray ikinci, Bursa da üçüncü oldu.
Gençlerin hünerlerini sergilediği Puta Atışları´nın yapıldığı gösteride, kız ve erkek olmak üzere iki kategoride yarışma düzenlendi. ´Ya Hak!´ nidalarıyla yapılan atışlara salondaki çok sayıda yurt öğrencisi alkış ve tezahüratlarla destek verdi. Yarışmanın sonunda kız grubunda Merve Çetin birinci, Zeynep Yurtsev ikinci, Rabia Yavuz da üçüncü oldu. Erkeklerde ise Ali Anaç birinci, Tugay Mert ikinci, Hüseyin Şahin ve Murat Özgüroğlu üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ok hediye edildi.
Geleneksel Türk Okçuluğu gösterisinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanat Yönetmeni İrfan Gürdal da mini bir konser verdi.


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °