STK´lardan KARDEMİR deklarasyon

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve kentin önde gelen sivil toplum kuruluşları, KARDEMİR´in genel müdürlüğünün taşınacağı ve yönetim değişikliği iddialarına ilişkin ortak deklarasyon yayınladı.

GÜNCEL 31.07.2017 22:47:21 0
 STK´lardan KARDEMİR deklarasyon


KARDEMİR´i bir şirket olmanın ötesine taşıyalı çok olduğu ve “KARDEMİR şehrin tamamınındır' ifadesiyle başlayan açıklamada, 1994´te kapatılma kararına karşı şehir olarak gösterilen kararlı direnişin şehir efsanesi olmadığı, gerektiğinde tekrar yapılacakların referansı olduğu belirtildi.
KTSO Başkanı Tuncay Özcan, KTSO Meclis Başkanı Timurcin Saylar, Karabük Emekliler Cemiyeti Başkanı Celal Bulut, Karabük Esnaf Odası Başkanı Nurettin Tümen, Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, Kent Konseyi Başkanı Kazım Özcan, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya, Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Osman Çetinkaya tarafından imzalanan bildiride, “Vazgeçilmezimizin mahremine dokunduğunda, bekasına kastedildiğinde neler yapabildiğimizin ve gerektiğinde bir an bile düşünmeden tekrar ve daha büyük bir kararlılıkla yapabileceğimizin referansıdır. Çok ortaklı büyük bir şirket olmanın çok daha ötesinde, ev sahibi olduğu bir kente ruhunu vermiş, en zor günlerinde ülkenin kalkınmasına lokomotif olacak tesisler kurmuş, bütün yorgunluğuna rağmen sürekli kendisini yenilemiş KARDEMİR, bilinsin ki yaşam kadar kutsalımızdır. Kardemir´in uzun yol hikayesinde tüm emeği geçenlere, 1994 yılında verilen kurtuluş mücadelesinin mimarları Mutullah Yolbulan, Kamil Güleç ve Metin Türker´e, onların etrafında çelik gibi kenetlenen Kardemir işçisine ve Çelik-iş sendikasına, yöre halkına , tüm siyasi önderlerimize ve Karabük sivil toplum örgütleri ve basınına teşekkür ediyoruz. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç‘in 24 yıllık uyumlu ve istikrarlı çalışmaları ile kazanılan başarıyı önemsiyoruz. 5 Nisan ekonomik kararlarıyla başlayan ve fabrikasına sahip çıkan yöre ruhunu, 24 yıldır Yolbulan, Güleç ve Yücel ailelerinin konsorsiyum ve denge içinde sürdürdükleri yönetim biçimini, bu genel kurul ve bundan sonraki seçimli genel kurullarda bağımsız yönetim kurulu üyelerinin devletin ilgili kurumları tarafından atanmasını, 24 yıldır yöremize kan ve can pompalayan fabrikamızın başarı hikayelerinin devamını destekliyoruz. KARDEMİR´i içinde bulunduğu en kara günlerden düze çıkaranlar ve yönetim uyumu değerlidir. İsimler KARDEMİR´in kendisinden daha önemli olmaksızın bu başarılı uyuma kastetmek, bozmak cinayettir. Yönetim uyumu bozulmamalı, tecrübe ve başarıyı inkar edecek şahsi beklentilerden vazgeçilmelidir. Genel müdürlük bu tesisin kalbidir. Taşınması, nakledilmesi ya da tesisten uzaklaştırılması olabilecek en büyük yönetim hatasıdır, asla düşünülemez' ifadelerine yer verildi.
'KARDEMİR, göz bebeğimiz, kalbimizdir'
Açıklamada, ayrıca, '2017´de Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam çağrısına uymuş ve yüzde 10 yeni eleman alarak istihdam seferberliğine katkıda bulunmuş, Türk lirasına destek kampanyasında dolar alışverişinden TL´ye geçen ilk kuruluşlardan olan, şehrimizin iki değeri Karabük Üniversitesi ve Kardemir Karabükspor´a sosyal sorumluluk projeleri kapsamında tam destek veren KARDEMİR, göz bebeğimiz, kalbimizdir. Fabrikamız da finansal sorunluluğunu hissetmeyen uzak bir yönetim kabul edilemez. Genel Müdürlük Kardemir´in kalbindeki mesaisine devam etmelidir. Bizler Karabük´teki sivil toplum kuruluşları başkanları olarak Karabük´ümüz, yöremiz ve ülkemiz için olmazsa olmazımız KARDEMİR´in, başarı dolu geleceğinin takipçisi ve yukarıdaki beyanın tarafı olduğumuzu ilan ederiz' denildi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °