Teleferik Projesi´nin temeli atıldı

Kastamonu Belediyesi tarafından Saat Kulesi ile tarihi Kastamonu Kalesi arasında yapılacak olan Teleferik Projesinin temeli atıldı.

GÜNCEL 30.07.2017 22:33:57 0
 Teleferik Projesi´nin temeli atıldı


Şehrin doğusundaki Saat Kulesi ile batısında yer alan Kastamonu Kalesi arasında yapılması planlanan teleferiğin Saat Kulesi kısmında temel atma töreni düzenlendi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı´nın (KUZKA) finansal açıdan desteklediği proje kapsamında bin 33 metre uzunluğunda 6 kişilik sabit kleminli grup gondol kabinler kurulacak. Teleferik, günlük 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip olacak ve teleferikte 5 dakika 45 saniye seyahat edilebilecek. Teleferik hattının iki ucuna inşa edilecek binalar Kastamonu mimarisine uygun çizgiler taşıyacak.
Saat Kulesinde düzenlenen temel atma törenine katılan Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu turizmi açısından önemli bir tesisin temelini attıklarını belirterek, teleferiğin diğer yapılan hizmetleri birbiri ile bütünleştireceğini kaydetti. Karadeniz, “Bugün burada temeli atılan ve Kastamonu turizmi açısından çok önemli olan bu tesis, hem şehir içinde ulaşım ağı hizmeti, hem de görsel amaçlı hizmet verecek. Özellikle dışarıdan gelen üniversite öğrencilerimiz, ziyaretçilerimiz ve yine burada yaşayan vatandaşlarımızın boş zamanlarında sosyal yaşantılarına katkı sunacak bu tesis Kastamonu´da yapılan diğer bütün yatırımlar ile gelişmeye yönelik çalışmaların önemli bir parçası” dedi.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, projenin turizm açısından kentin gelişmesine büyük katkısının olacağını ifade ederek, “Kastamonu bölgede gelişen, gelişmesini hızla sürdüren bir il. Kastamonu halkını bana görev vermesiyle birlikte çok hızlı bir şekilde imarla ilgili çalışmalara başladık. 228 kategoride 957 tane proje ürettik. Bir kısmı tamamlandı bir kısmı da devam ediyor. Bu projelerden en büyüklerinden biri bugün burada temelini atacak olduğumuz teleferik projesi. Bu projenin Kastamonu´ya her bakımdan yarar sağlayacağını düşünüyorum. Kendimizi daha iyi tanıtma fırsatı bulacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile diğer davetlilerin katılımıyla teleferiğin temeli atıldı.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °