“12 Mart Ülkemiz ve Milletimiz İçin Önemli Bir Gündür”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL 11.03.2017 23:06:48 0
“12 Mart Ülkemiz ve Milletimiz İçin Önemli Bir Gündür”

 

'İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif´i Anma Günü' dolayısıyla Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yayınladığı mesajında; “Milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir” dedi.

Milletleri millet yapan en önemli değerler, birlik, beraberlik, dil, inanç, vatan, namus, şeref, bayrak, tarih gibi insani hasletlerdir diyen Başkan Vergili; “12 Mart ülkemiz ve milletimiz için önemli bir gündür. Zor şartlar altında varlık mücadelesi verilen 1921 yılının 12 Mart´ında, ülkemizin büyük şairi Mehmet Akif´in yazdığı eser TBMM tarafından millî marşımız olarak kabul edildi. Büyük devlet ve millet olmanın göstergelerinden biri de tarihte yaşanan olayları ve insanlarımızı hayırla yâd etmektir. Alçak gönüllü, vatanına aşık bir münevver olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı´nı milletimize ve ordumuza armağan ederek tüm eserlerini topladığı Safahat´a almamış ve böylelikle bizlere ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bir kez daha göstermiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 96. yılında bu güzel vatanı bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Âkif Ersoy´u saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °