15. ESKİPAZAR ALAN YAYLASI ŞENLİKLERİ YAPILDI

Eskipazar Kaymakamlığı, Eskipazar Belediye Başkanlığı ve Eskipazar Dernekleri Birliğinin birlikte organize ettiği geleneksel 15. Eskipazar Alan Yayla Şenliği yapıldı.

GÜNCEL 10.07.2011 20:48:23 0
15. ESKİPAZAR ALAN YAYLASI ŞENLİKLERİ YAPILDI
Eskipazar Alan Yaylası’nda gerçekleştirilen şenliğe Vali İzzettin Küçük, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci, Karabük Eski Milletvekili Cumhur Ünal, Eskipazar Kaymakamı Menderes Topçuoğlu, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Eskipazarlılar ve şehir dışından gelen misafirler katıldı.
Eskipazarlılar arasında birlik ve dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen şenlikte konuşan Vali İzzetin Küçük, ”İlimizin yüzde yetmişi ormanlarla kaplı, bu ormanların içinde muhteşem vadiler, yaylalar ve ovalar var. Karabüklü hemşerilerimiz de bu yaylalarda bu aylarda bir takım güzellikler sergiliyorlar. Diğer illerden gelen hemşerilerimiz de bu şenliklere gelerek hasret gideriyorlar, vatanlarının, topraklarının özlemini gideriyorlar, yeni tanışıklıklar oluyor bunlar çok güzel faaliyetler. Biz de zaten yaylaya çıkma geleneği vardır. Bu güzellikleri 15 yıl boyunca yaşatan dernek başkanımız Ertuğrul beye çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şenlikte kısa bir konuşma yapan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Daveti aldığımda daha önce katıldığım şenliklerdeki hatıralar gözümde canlandı. Yeniden aynı heyecanı aynı coşkuyu aynı sevgiyi yaşamak için aranıza arkadaşlarımla birlikte koştum geldim. Sizlerle birlikte olmaktan gerçekten büyük bir mutluluk ve bahtiyarlık duyuyorum. Alan Yaylası şenliklerini düzenleyen ve İstanbul’da faaliyette olduğunu bildiğim derneğimizin yöneticilerine ve başkanına yürekten teşekkür ediyorum. Eskipazar ve çevresinde dünyaya gelmiş ama “doğduğu yerde değil doyduğu yerde” atasözünü ispat edercesine hayatlarına İstanbul’da devam ettiren hemşerilerimiz doğdukları toprakları, köyleri ve Eskipazar’ı hiçbir zaman unutmamışlar. İstanbul’da da bir araya gelerek dernek kurmuşlar. Yılda bir kere de olsa İstanbul’daki hemşerilerini bu güzel mekana davet etmek suretiyle bu etkinlikleri düzenliyorlar. Başta Dernek Başkanı Ertuğrul Yazıcı olmak üzere dernekte görev üstlenmiş olan tüm hemşerilerimi, kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum ”dedi.
Protokol konuşmalarının ardından yapılan Alan Yayla Ağası seçiminde İşadamı Sedat Namal Yayla Ağalığına seçildi. Ağalık seçimi sonrasında beş kategoride gerçekleştirilen güreş müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şenlikler daha sonra eğlence programları ile devam etti.

Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °