16. EMİTT Fuarı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı olan EMİTT Turizm Fuarı dünyanın dört bir yanından gelenin üzerinde ülkenin bakanlık ve temsilcileri ile Türkiye'den 150 belde ve ilin vali, kaymaka

GÜNCEL 9.02.2012 18:19:17 0
16. EMİTT Fuarı
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı
             Dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı olan EMİTT Turizm Fuarı dünyanın dört bir yanından gelen 60’ın üzerinde ülkenin bakanlık ve temsilcileri ile Türkiye’den 150 belde ve ilin vali, kaymakam ve belediye başkanlarının katılımıyla Kültür ve      Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Açılışa Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Eflani Kaymakamı Ahmet Özay, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, il Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin’de katıldı.

Ekin Fuar A.Ş Direktörü Hacer Aydın’ın 16.sı düzenlenen EMİTT fuarına katılımları ve geldikleri için katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “Ekin Fuara ve ITE Group’a bu değerli çalışma için çok teşekkür ederim. Söylenmesi gereken bütün güzel sözler bende önce kürsüye gelenler tarafından söylendi. Turizm içinde bulunduğumuz dünyayı değiştirecek ve güzelleştirecek olan en önemli sektörlerin başında geliyor. Hepimizin barışa, bir arada yaşamaya, birbirimizin hakkına saygılı olmaya insan hakları temelinde yükselen bir dünya kurmaya çok ihtiyacımız var. Turizm tanışmayı sağladığı için barışmayı sağlayan en önemli sektör. Bu yüzden yurtta barış, dünyada barışın altını çizen ve bugün dünyada saygı değer bir Türkiye varsa bu ülkenin temeline en büyük harcı koyan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ’ü rahmetle ve minnetle anmak istiyorum. Bu yıl 31 Milyon 500 Bin yabancı pasaportlu insan ülkemize geldi. Ben konuklarımızın, misafirlerimizin önünde Türkiye turizminin bu salondaki çok büyük emekçilerini alkışlamak ve sevgi saygı ile selamlamak istiyorum. EMİTT fuarının gelmiş olduğu nokta bugün Türkiye turizminde kalite olarak nereye yükseldiğini gösteriyor. Turizmin getirdiği barış duygusunun dalga dalga bütün dünyayı sarması dileklerimle, Türkiye turizmine emek veren bütün konuklarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesen Bakan Günay ve konuk ülke bakanları stantları gezdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu yıl Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile birlikte güç birlikteliği yapılarak EMİTT 2012 fuarının en büyük ilgili odağı olan Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Düzce, Sakarya, Yalova, Bolu, Kocaeli il ve ilçelerimizin Belediye Başkanları,Ajansların Genel Sekterleri ve yöneticileri standların yer aldığı holün açılış kurdelesini birlikte kestiler. İlk gün fuara katılan illerimizin sergilediği yörelerine özgü halk oyunları, yağlı güreş ve mehteran gösteri katılımcıların yoğun ilgisine sahne oldu.

İllerimizin Doğal ve Kültürel güzelliklerinin tanıtıldığı EMİTT 2012 Fuarı 09-12 Şubat 2012 tarihleri arasında tatilcileri ve turizm profesyonellerini bekliyor.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °