18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Safranbolu’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Törenlerle Kutlandı

GÜNCEL 18.03.2015 19:12:43 0
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Safranbolu Şehitliği Anıt`ında düzenlenen törende, Saygı Duruşunda ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy`un çelenk sunumu ile devam eden törene, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Basın Mensupları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Jandarma Üsteğmen Deniz Kurt, 300 bin Türk askerinin şehit olduğu Çanakkale Savaşı`nda düşman donanmalarının çok ağır kayıplar vererek geri çekildiğini belirterek,
“Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı`nın meşalesinin ilk tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlık doruk noktalarına ulaştığı bir prestij ve azim mücadelesi olmuştur' ifadelerini kullandı.
Şehitlikteki programın ardından Safranbolu Aile Mezarlığı içerisinde bulunan şehit mezarları ziyaret edildi. Edilen duaların ardından Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`ndeki programa geçildi.
Öğrencilerin Çanakkale Zaferini anlatan tiyatro ve oratoryo sonunda Çanakkale Zaferi ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından verildi. Anasınıfı öğrencilerinin okuduğu İstiklal Marşımız ise uzun süre alkışlandı.
Daha sonra düzenlenen programda ise 18 Mart Şehitleri Anma Programı kapsamında Safranbolu Halk Kütüphanesi`nde kitap dağıtımı gerçekleştirildi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °