19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL 19.09.2017 21:00:43 0
19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
 
 
Atatürk anıtında çelenk sunum töreni ile başlayan etkinliklere Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Muharip Gaziler Derneği Başkan Vekili Ahmet Özcan, kurum müdürleri, askeri personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve yakınları ile öğrenciler katıldı.
 
Muharip Gaziler Derneği Karabük Şubesi tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.
 
Günün anlam ve önemini belirten şiirin okunduğu program, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkan Vekili Ahmet Özcan´ın konuşması ile sona erdi.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkan Vekili Ahmet Özcan yaptığı konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti´nin var oluşu, bağımsızlık ve toprak bütünlüğü uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların bir kez daha Gaziler Gününü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinden Mareşallik Rütbesi İle Gazilik Unvanının verildiği günün yıl dönümüdür. 19 Eylül İnönü´de, Sakarya´da, Dumlupınar´da ve Çanakkale´de Cepheden cepheye koşan, Dünya barışı ve insanlık uğruna Kore´de savaşan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Nato´ya girmesini sağlayan, Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran, adada Rum ve Yunan barbarlığını, Akdeniz´in karanlık sularına gömen, Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğü uğrunda, vatan haini terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden, 15 Temmuz´da bayrağımızı indirtmeyen ezanımızı dindirmeyen, demokrasimizi yok etmeye çalışan vatan haini FETÖ Terör Örgütüne karşı tankın, topun, merminin önüne göğsünü geren, korkusuzca ölümü göze alan askerimizin, polisimizin, kahraman Türk Milletinin ve vatan uğrunda her cephede canını hiçe sayarak savaşan gazilerimizin şeref günüdür.” ifadelerine yer verdi.
 
19 Eylül Gaziler Günü anma programı kapsamında Ulu Camide öğlen namazına müteakip okunan Mevlid-i Şerifin ardından Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından gaziler onuruna düzenlenen yemekte gazi ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °