“1915`TE NELER OLDU? TARİHİ VE HUKUKSAL BOYUTU İLE GERÇEKLER”

Türk Ocakları Karabük Şubesi Tarafından “1915`te Neler Oldu? Tarihi Ve Hukuksal Boyutu İle Gerçekler” Adlı Konferans Gerçekleştirildi

GÜNCEL 26.04.2015 18:35:23 0
“1915`TE NELER OLDU? TARİHİ VE HUKUKSAL BOYUTU İLE GERÇEKLER”

Konferans Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi altı Nikah Salonunda gerçekleşti. Karabük Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ersin Müezzinoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Umut Kedikoğlu`nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Vali yardımcısı Tarkan Keskin, Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Alay Komutanı K. Alb. Samit Tokmak, MEM İl Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Şahin, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferans ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Ersin Müezzinoğlu`nun 1915 yıllarında tarihte yaşanan olaylara değindi. Konuyu geniş kapsamlı olarak masaya yatıran Müezzinoğlu konuşmasının ardından dinleyiciler arasında bulunan MEM İl Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Şahin, “Açıklamalarından dolayı Sayın Müezzinoğlu`na teşekkür ediyorum, söylediklerinize katılıyorum fakat asıl soykırımı Çerkez`lerin yaşadığı düşüncesindeyim. Ve bu konuların ulusal basında yer alması gerektiği kanaatindeyim ” dedi.
Müezzinoğlu şöyle cevap verdi, “Bizler geçmişte yaşanan olayları pek fazla dillendirmiyoruz, yayına da dökmüyoruz. Bundan sonra yapılabilir bu tür şeyler, yapılmalıdır diye düşünüyorum.”
Konuyu hukuksal anlamda açıklamak üzere Yrd. Doç. Dr. Umut Kedikli söz aldı. Yaşanan olayları hukuksal boyutu ile dinleyicilere aktaran Kedikli sorulan sorular hakkında da bazı yorumlar yaptı. Konferans toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °