194 projenin toplam yatırım tutarı 114 Milyon TL

BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren, Karabük´te yürütülen proje sayısının 194 ve projelerin toplam yatırım tutarının 114 Milyon TL olduğunu söyleyerek 67 milyon hibe desteğinin sağlandığını ifade etti.

GÜNCEL 28.01.2022 18:36:06 0
194 projenin toplam yatırım tutarı 114 Milyon TL



Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisini ziyaret ederek YDO Koordinatörü Sakin Eren´den 2021 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
YDO Koordinatörü Sakin Eren, girişimciliğin desteklenmesi faaliyetleri, yatırım ortamının iyileştirmesi faaliyetleri kapsamında; Karabük Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Etüt ve Planlama, İmar Planı, Altyapı ve Avan Projeleri, OSB Yollarına ait Zemin Araştırma Raporları, Altyapı Uygulama Projeleri, Tüm Projelerin Keşiflerinin Hazırlanması, Altyapı İhale Dosyalarının Hazırlanması işlerinin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği protokolü kapsamında ihale edildiğini belirterek başladığı sunumunda, Karabük ve çevresindeki turizm değerlerinin daha iyi tanıtılması ve yatırıcıların Karabük´te turizm yatırımlarını artırılması amacıyla ‘Turizm Komisyonu´ oluşturulduğunu söyledi.

Ajans destekleri olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın katılımları ile 17,5 Milyon TL bütçeli 9 projenin açılışının yapıldığını hatırlatan YDO Koordinatörü Sakin Eren, Karabük´te toplam 194 proje yürütüldüğünü projelerin toplam yatırım tutarının 114 Milyon TL olduğunu söyleyerek 67 milyon hibe desteğinin sağlandığını ve 428 kişiye istihdam sağlanarak 741 kişinin çeşitli konularda eğitim aldığını belirtti.

2021 yılı içerisinde Karabük Tarım Orman Müdürlüğü ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin oluşturdukları 'Lavanta Kokulu Safran Bahçesi' ve 'Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor' projelerine destek olduklarını ifade eden kapsamında BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren, iki projenin toplam destek tutarının 3 milyon 250 bin TL olduğunu söyledi.

BAKKA Karabük YDO Koordinatörü Sakin Erenİlçe Proje Fikirleri kapsamında belediye başkanlıkları, kaymakamlık lar, Ticaret ve Sanayi Odaları başkanlıklarının ziyaret edilerek proje havuzunun oluşturulduğunu ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne gönderildiğini ifade etti.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği sağlanarak Uluslararası Demir Çelik Fuarına (Fenofem) Karabük´ün yatırım imkânlarının tanıtılmasının amaçlandığını söyleyen YDO Koordinatörü Sakin Eren, Teknoloji Yatırım Hamlesi programı kapsamında Kardökmak firmasına danışmanlık yapılarak başvuru aşamasında teknik destek sağlandığını ifade etti.
Baklabostan Tabiat Parkının turizme açılması kapsamında yatırımcıların bilgisine sunulması ve tanıtımına yönelik Yatırım Destek Ofisi tarafından ön fizibilite raporu hazırlandığını belirten YDO Koordinatörü Sakin Eren bakanlığın ‘Yatırım Fırsatları´ kısmında yerini aldığını belirtti.
Vali Yardımcısı Ahmet Sami Meram, Kaymakam Adayı Feyzanur Kılıç ile İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci´nin eşlik ettiği ziyarette BAKKA Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren´e verdiği bilgiler için teşekkür eden Vali Fuat Gürel, çalışmalarında başarılar diledi.


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °