2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı tüm yurtta çeşitli etkinlerle başlarken, Safranbolu´da da okulların açılışının ilk gününde Altın Safran İlkokulu´nda düzenlenen etkinlikle açıldı

GÜNCEL 19.09.2016 16:10:08 0
2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

 

Altın Safran İlkokulu´nda düzenlenen etkinliğe Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, 125. Jandarma Er Eğitim Alayı Komutanı Jandarma Albay Mesut İnan, Safranbolu Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya ve çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı etkinlikleri kapsamında Altın Safran İlkokulu´nda kısa bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Yeni eğitim-öğretim yılı İlimize, İlçemize, ülkemize hayırlı olsun. Eğitim-öğretim yılı başlangıçlarında hep amaç başarılı, yılsonunda sınavı kazanmış ya da istediği okullara girmiş çocuklarımızı yetiştirmektir diye başlıyoruz; ama bence onun yanında bir o kadar da önemli olan; insanlığı bilen değerlerini benimsemiş, ülkesini, milletini seven ve geleceğe güven ile bakan nesiller de yetiştirmektir. Yani öğretim kadar eğitimin de ön planda olduğu bir sürecin eğitim faaliyeti olarak algılanmasını daha yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu faaliyeti yapmakta öğretmelerimiz başta olmak üzere yöneticilerimizin yegâne amaçlarından birisi diye düşünüyorum. Safranbolu´daki eğitim kalitesi hepimizin göğsünü kabartıyor. Eğitimdeki yakalamış olduğumuz kaliteyi inşallah iyi insan yetiştirerek de çocuklarımızın gelecekte okuma-yazmayı gerçekten bilen,aldığı kitabı okuyan değil o kitap okuma bilincini benimsemiş nesiller olarak da yetiştirmeyi başarabileceğimize inanıyorum. Bu duygular ile yeni eğitim-öğretim döneminin başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize olmak üzere bütün Safranbolu halkına Türkiye´mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise; “Bugün aynı zamanda Gaziler günümüz bu vesile ile de bugüne kadar bu ülkenin milli birlik ve beraberliği, bağımsızlığı uğruna savaşmış şehit olmuş her türlü görevi en güzel şekilde yerine getirmiş bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum, Gazilerimizden ölenleri minnetle anıyorum kalanlara şifalar, uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz olaylarından sonra şehit olan vatandaşlarımızı güvenlik görevlilerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnetle anıyorum Allah o kötü günleri bizlere bir daha yaşatmasın diliyorum. Bu vesile ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başta Safranbolu´muz olmak üzere, Karabük´ümüze ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Her yıl bu açılışları büyük bir heyecan ve mutluluk ile gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz genç nüfusa sahip. Eğitim-öğretime ciddi manada önem vermesi gereken bir ülke. Bizim en önemli meselelerimizden birisi eğitim-öğretim. Bunun için sadece öğretim manasında değil, eğitim manasında da ciddi işler yapmamız lazım.” dedi.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, “İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekâsıdır. Fakat aklı kendisinde gelişemez aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul bir eğitim öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir.2016-2017 eğitim ve öğretim yılına yeni bir heyecan azim birlik ve beraberlik duygularıyla başlıyoruz. Hepimizin temel vurgusu insanlık vasfının gerçek ve doğru bir eğitimle alınabileceğidir ” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Altın Safran İlkokulu öğrencileri tarafından şiir okunup minik öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi sunuldu.


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °