“23 Nisan Aziz Milletimiz için bir dönüm noktasını ifade etmektedir.”

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, TBMM´nin açılışının 101. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

GÜNCEL 22.04.2021 16:39:37 0
“23 Nisan Aziz Milletimiz için bir dönüm noktasını ifade etmektedir.”

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen yayımladığı kutlama mesajında, “Egemenliğin kayıtsız şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekün temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 101´inci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.
23 Nisan 1920 günü, Aziz Milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 101 yıl önce bugün, ´Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir´ düsturuna dayalı demokratik zemin üzerinde, yükselen Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmış, İstiklal Savaşının karargâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi onurlu duruşuyla büyük bir mücadeleye hayat vermiş ve bu vatan üzerinde yaşayan milletimize umut ve güç aşılamıştır. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve İlk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederken, çocuklara verdiği değeri ve milletimizin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutluyor ve her birini sevgiyle kucaklıyorum. Ayrıca bu günün vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °