“25 EKİM 2017 BU BİR İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜDÜR!”

İYİ Parti, Meral Akşener önderliğinde resmen ilan edildi, Akşener bugünü iktidar yürüyüşü olarak ifade etti.

GÜNCEL 25.10.2017 17:12:34 0
“25 EKİM 2017 BU BİR İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜDÜR!”

 

Ayna grubunun Ceylan şarkısı, Şeyh Şamil müziğiyle sahneye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Vallahi olacak billahi olacak işte inşallah vallahi olacak billahi olacak. Bir Çarşamba sabahı bizleri burada toplayan ol deyince olduran Allah´ım sana şükürler olsun.  Türkiye´nin kurtuluşunda, Türkiye´nin kuruluşunda, Türkiye´nin yükselişinde Ankara´dan başlayarak yürüyen Büyük Milletim Türkiye´nin her yerinden işini, evini, ailesini bırakıp yollara düşen mesele Türkiye ise Türk Milleti ise çıkarız, yürürüz, geliriz diyen kahraman dava arkadaşlarım” diyerek salona sığmayan kalabalığa seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Siz inançlısınız, siz imanlısınız, inançlı insanlara Allah yardım eder. Biliyorum ki bizlere de yardım edecek İnşallah. Milletimiz karşılaştığı bütün sorunları bunalımları daralmaları milli irade yoluyla aşmıştır. Her zaman demokratik siyaseti tercih etmiş ve yoluna yeni açılımlarla devam etmeyi başarmıştır. Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk bu toprakların ikinci defa toprak kılınmasında milli iradeyi esas almış, savaşı bile Türkiye Büyük Millet Meclisi ile yönetmişlerdir.” dedi.

/resimler/2017-10/25/1844531543755.jpg“Demokratik işleyiş 12 Eylül´de bozulmuş, 28 Şubat ile tasfiye sürecine girmiştir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “12 Eylül 1980´de bu salonu şereflendiren pek çok kişinin yakından bildiği acılara mal olan aileleri yıkan 12 Eylül 1980´de siyasetin bir kere daha askıya alınmasına şahit oldu. Milletimiz aynı şekilde demokratik olgunluğundan taviz vermeden yapılan tasarımları çöpe atmış yeni bir partiyi iktidara taşımış yeni bir siyasal dönemle Türkiye´nin yolunu aydınlatmıştır. Türk siyasetinde demokratik işleyiş 12 Eylül´de bozulmuş, 28 Şubat ile tasfiye sürecine girmiştir.” dedi.

“2007´den itibaren vizyonsuz bir güce dönüşmüştür. Vizyonsuz güç ise yıkıcıdır.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “2002 seçimleri milletimize yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk olarak tanımladığı toplumsal sorunlarından çıkma arayışıdır. Bu beklentiler adalet ve kalınma partisini iktidara taşımıştır. Başlangıç yıllarında başarılı da sayılırlar ancak 2007´den itibaren vizyonsuz bir güce dönüşmüştür. Vizyonsuz güç ise yıkıcıdır. İktidar milletin bütün desteğine rağmen politikalarını milli iradeye dayanmayan ittifaklarla yönetmeyi bir marifet saymış siyasi muhalifler devlet muhaliflerinden daha tehlikeli bulunmuştur. Bu salonu şereflendiren sizler, her biriniz ayrı ayrı bu düşmanca tavrın bire bir muhatabı olduk ama Allah hepimize yardım etti. Doğruluk, haklılık, iman gücü, inanç gücü işte buradayız. Bütün bunların sonunda Türkiye operasyonlara açık hale gelmiş, 2007´den itibaren de o operasyonlar sergilenmeye başlamıştır. 2007´den itibaren toplumsal karşılığı doğmuş işlevsiz bir muhalefet dahili demokratik olmaktan çıkmış bir siyasal yapı mevcuttur. Devlet organizasyonundaki denge ise 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle devşirilmiş, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanı seçimleriyle tam olarak ortadan kalkmıştır.” dedi.

“O çıkar yol biziz.”

/resimler/2017-10/25/1849569987101.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “16 Nisan referandumu. Arkadaşların deyimiyle benim de katıldığım kirli referandum. 1946 seçimleri adeta tekrar sahnelenmiş siyasal hayatımıza yeni bir usul eklenmiştir. Toplumsal destek yetmezse yargıçlar tamamlar, toplumsal destek bulamazsanız yargıçlar, YSK imdadınıza koşar. Demokrasi tehdit altındadır. İktidarın hukuku her şeyin üstündedir. Açıkça görülmektedir ki toplam siyaset açmazdadır. Postmodern milli şef dönemi başlamıştır ama sürdürülebilir değildir. Bugün 25 Ekim 2017 Türkiye´de yapılan araştırmalar bütün gözlemler şu sonucu gösteriyor, Türkiye yorgundur, millet yorgundur, devlet yıpranmıştır, kamu düzeni çözülmektedir, siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir sağlıklı yol kalmamıştır. Hiçbir çıkar yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz. O çıkar yol biziz. O çıkar yol biziz.”

Salondan Başbakan Meral sözlerine ise atıfta bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Başbakan değil Cumhurbaşkanı.” İfadelerini kullandı.

“Milletimiz kararmakta olan ufkumuzu iyilik güneşiyle aydınlatmaya, ileriye bakmaya azimlidir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır. Evet büyük sorunlarımız var. Ama Türkiye´nin büyük sorunları aşacak gücü de var. Milletimizin sağ duyu ve kararlılığı var. Milletimizin her türlü hegomanyayı değiştirme gücü var. Milletimizin siyasi bunalımları aşma tecrübesi var. Milletimiz yine demokratik siyasetten sapmadan Türkiye´nin önünü açmaya karar vermiştir. Milletimiz kararmakta olan ufkumuzu iyilik güneşiyle aydınlatmaya, ileriye bakmaya azimlidir. Milletimiz yeni bir siyasal hareketle yeni bir iktidarla güçlü bir Türkiye yoluna devam etme niyetini açıkça beyan etmektedir. Binlerce yıllık iyilik medeniyetinin yolcuları olarak millet adına üstlendiğimiz görevi ilan etmek için toplanmış durumdayız.” dedi.

“İYİ bir siyasi hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Umutlarımız var, hayallerimiz var, zengin bir Türkiye istiyoruz, gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz, gücümüz var. Özgür bir toplum istiyoruz, gücümüz var. Mutlu bir Türkiye istiyoruz, hakkımız var. İYİ bir siyasi hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah vatana millete insanlığa hayırlı eylesin.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´in konuşmasının aynı zamanda engelli vatandaşlar için beden diliyle çevrilmesi, salonun hınca hınç dolu olması ve daha ilk aşamada yaşanan bu yoğunluk ise gözlerden kaçmadı.

(Konuşmanın devamı birazdan….)

(-SOD-)


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °