29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni düzenledi.

GÜNCEL 30.10.2019 12:44:33 0
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni düzenlendi

 

Cumhuriyet Bayramı Kabul Törenine evsahipliği yapan Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, davetlileri salonun girişinde karşılayarak, bayramlarını kutladı.

Yoğun bir katılımla Büyük Kulüpte düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kabul Törenine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel´in yanı sıra;  Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, 22. Dönem Karabük Milletvekili Ali Öğüten, 26. Dönem Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Karabük Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kamu kurum yöneticileri, askeri erkan,  STK ve meslek odaları temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar, gaziler, şehit yakınları, işadamları ve basın mensupları katıldı.

Konukların salona alınmasının ardından Vali Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel masaları tek tek dolaşıp davetlilerin Cumhuriyet Bayramı´nı kutlayarak Kabul Törenine teşriflerinden dolayı teşekkür ettiler.

Cumhuriyetimizin 96. Yılı münasebetiyle hazırlanan yaş pastayı protokol üyeleri ile birlikte kesen Vali Fuat Gürel Kabul Töreninde yaptığı konuşmasında, 'Kurtuluş savaşında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde toplum bir araya geldi, inandı ve yedi düvele karşı yaptığımız Kurtuluş Savaşını kazanarak Cumhuriyetimizi ilan ettik. Şükürler olsun ki 96 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde bugünlere ulaştık. Üzerinde bulunduğumuz bölge sıkıntılı bir bölge. Orta Doğu coğrafyasının doğal kaynakları zengin olmasına rağmen düşmanlıklar ve planlar da bir o kadar fazla. Onun için bu bölgede güçlü olmak gerekir, ekonomik gücünüzün yanında ordunuzun güçlü olması, milletinizin birbirine kenetlenmesi, birlik ve beraberliğinizin korunması gerekir. Barış Pınarı Harekatı nedeniyle ordumuz şuan Suriye´nin Kuzeyinde bizler için mücadele ediyor. İnşallah verilen sözler yerine getirilir, aksi takdirde oraya ne için gittiğimiz belli. İnşallah oradaki pınarlardan barış akacak, o bölge büyük devletlerin oyunları sonucunda maalesef bölgemiz kan çanağına döndü, huzursuz, istikrarsız bir bölge haline geldi. İnşallah ülkemiz güçlendikçe bölgemizde huzur bulacak, aslında o bölgeler geçmişte ecdadımızın kardeşlik bağlarının güçlü olduğu bölgeler, maalesef zaman içinde bu hale geldi. Güçlenen bir Türkiye ile birlikte oralar da inşallah huzur bulacak.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu özel ve güzel günde Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yıl dönümünde düzenlediğimiz Kabul Törenine teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim.'diye konuştu.

Kabul Töreni, Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi eşliğinde devam etti.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °