3 Mart Kozlu Yenice şehitleri anıldı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 madenci şehidi ölümlerinin 26. yıl dönümünde 4 Mart 2017 tarihinde Yenice İlçesinde düzenlenen etkinliklerle a

GÜNCEL 5.03.2018 15:43:16 0
3 Mart Kozlu Yenice şehitleri anıldı

 

/resimler/2018-3/5/1544591112808.jpgKozlu grizu faciasında yaşamını yitiren 42 madenci şehidi ile en çok kaybın yaşandığı Karabük´ün Yenice ilçesinde, grizuda yaşamını yitirenler düzenlenen etkinliklerle anıldı. Anıt Mezarda yapılan anma törenine Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS´e bağlı şubelerin yöneticileri, Zonguldak Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GMİS eski Genel Eğitim Sekreteri Sabri Cebecik, bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, maden işçileri ve maden şehitleri yakınları katıldı. 
Anıt Mezar ´da düzenlenen törende konuşan Yenice Kaymakamı Demirel, “Aradan 26 yıl geçmesine rağmen acılarını hala içimizde hissettiğimiz maden şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Bizim inancımıza göre evine rızık getirmek için, ülkesine hizmet için canını veren herkes şehittir. Ben şuan Afrin´de terörle mücadelede şehit olan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” diye konuştu. 
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci yaptığı konuşmada “Kozlu´da yaşamını yitiren 263 arkadaşımızın 42´si mezarda yatıyor. Ben burada yatan bu 42 şehidimize Allah´tan rahmet dilerken, burada bulunan acılı ailelerimize sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Yine tüm iş kazalarında yaşamını yitiren şehitlerimize, ülkemizi savunurken canını siper ederek şehit olan başta Afrin olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehit evlatlarımıza Allah´tan rahmet, tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yüce Mevla´mızdan bize böyle acıları bir daha yaşatmamasını diliyorum” dedi. 
Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman´da yaptığı konuşmada maden şehidi yakınlarının istihdamında başlangıç tarihinin kaldırılmasını istedi. GMİS eski Genel Eğitim Sekreteri Sabri Cebecik ise yaptığı konuşmada iş ve işçi sağlığının önemi üzerinde durdu ve Madenci Şehitliğinin kurulduğu dönemde yapılan çalışmaları ve katkı verenleri anlatarak teşekkür etti. 
Anma töreninde yapılan konuşmaların ardından maden şehitlerinin mezarlarına konuklar ile birlikte şehit yakınları karanfil bıraktılar. 


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °