3 Nisan hazırlıkları başladı.

3 Nisan 1937 tarihinde genç Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları´nın temellerinin atılması ile 13 haneli bir köy olan Karabük, bugün modern Türkiye´nin ekonomik-sosyal ve kültürel anlamda önde

GÜNCEL 6.03.2018 18:57:52 0
3 Nisan hazırlıkları başladı.
 
Türkiye´de kurtuluşunu değil, kuruluşunu kutlayan tek il olan Cumhuriyet Kenti Karabük, bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan, fabrikalar kuran fabrika unvanına sahip Karabük Demir Çelik Fabrikaları´nın temellerinin atılması ve Karabük´ün kuruluşunun 81. Yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.
 
3 Nisan kutlama etkinliklerinin geniş katılımlı kutlanması amacıyla Vali Kemal Çeber Başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Karabük Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, kurum müdürleri, Kardemir A.Ş. temsilcisi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı
 
TSK tarafından Afrin´e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile nedeniyle eğlence bazlı kutlamaların yapılmacağını ifade eden Vali Çeber, katılımcıların kutlamalarla ilgili fikirlerini aldı.
 
Öte yandan kutlamaların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 1 haftaya yayılarak değil de   sadece 3 Nisan´la sınırlı kalması  yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °