300 Kurs, 5 Bin 500 Başvuru

Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Şeker, geçen yıl 300’e yakın kurs açıldığını belirterek, bu yıl hedeflerinin daha da yukarılar olduğunu söyledi.

EĞİTİM 23.10.2013 11:16:17 0
300 Kurs, 5 Bin 500 Başvuru

Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Şeker, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezine 5 bin 500 başvuru olduğunu söyleyerek, bu yıl hedeflerini daha da büyüttüklerini kaydetti. Şeker, “2012-2013 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezimize 5 bin 500 başvuru yapıldı, 300’e yakın kurs açıldı. Bu yıl bu rakamı daha da yukarılara çıkararak hedeflerimizi büyütmek istiyoruz. Açık Öğretim Lise ve Açık Öğretim Orta Okul kayı ve kayıt yenileme işlemlerimiz devam ediyor. Kitap dağıtımlarımızda tarafımızca yapılmaktadır” dedi.

  Kurslarda ilk önce Halk Eğitim Merkezinin kadrolu öğretmenlerinin eğitim verdiğini belirten Şeker, “Sabah saatlerinde kurs isteyenler için sabahtan öğlene kadar ki zaman diliminde kurs planlıyoruz. Öğleden akşama kadar isteyenler için planlama yapıyoruz. Çalışan birçok vatandaşımız da bizden kurslar talep ediyor, bunlara da mesai saatleri bittikten sonra 18.00-23.00 saatleri arasıda ve hafta sonları olmak üzere tüm kursları planlıyoruz. Bu kurslarda ilk önce kendi kadrolu öğretmenlerimizi, kadrolu öğretmenlerimizin yetişemediği yerlerde Milli Eğitim Bakanlığımızda şuanda görev yapan durumu uygun olanlara kurslar açıyoruz, bunlarda yetmediği taktirde öğretmen olarak atanma şartı taşımış ama atanamamış arkadaşlarımızla biz bu işi götürmeye gayrete diyoruz. Ayrıca Halk Eğitim Merkezindeki kurslar ücretsizdir, katkıda bulunmak isteyenler bizlere katkıda bulunuyorlar” diye konuştu.

  Safranbolu’da ev hanımlarının en çok el sanatları ve giyim gibi kurslara rağbet gösterdiğini belirten Şeker, şunları söyledi:

  “Safranbolu’da insanlarımızın isteklerine göre kurslar değişiyor. Ev hanımları genelde el sanatları, el becerisi ve giyim gibi kursları talep etmektedir. Bu talepleri gerek merkezimizde gerek mahallelerde kullanabileceğimiz, bize tahsis edilen veya bizim bulup eğitim merkezi haline getirdiğimiz yerlerde eğitim vermeye devam ediyoruz.” Üniversite öğrencilerinin de kendi başarılarını artırmaya yönelik kurslar talep ettiğini belirten Şeker, konuşmasını şöyle tamamladı:

  “Üniversite öğrencileri de kendi okul başarılarını artırmaya yönelik olarak İngilizce, Almanca gibi dil kurslarını, onun dışında bilgisayar kullanımı ya da bilgisayarlı çizim kurslarını talep etmekte. İlkokul ve ortaokuldaki öğrencilerimiz de ders başarılarını artırmaya yönelik olarak destekleyici kursların yanında sosyal-kültürel, halk oyunları, bağlama, gitar gibi müzik kursları istemekte. Yine belli bir kesim vatandaşımızda hobi olarak resim, halk oyunları gibi kurslar istemekte ve bunlarda imkanlar ölçüsünde yerine getirilmeye çalışılıyor.”


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °