4006 Tübitak Projesi Fuar Sergisi Açıldı

Safranbolu Emek Ortaokulu öğrencileri tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen 26 proje görücüye çıktı.

GÜNCEL 12.04.2019 13:33:17 0
4006 Tübitak Projesi Fuar Sergisi Açıldı

 

Karabük Valisi Fuat Gürel´in eşi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer´in eşi Miray Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu´nun eşi Nefise Vargeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta konuşan Okul Müdürü  Yüksel Yıldız, 'Okulumuz öğrencileri tarafından öğretmenlerinin destekleriyle hazırlanan projeler tübitak tarafından kabul edilmiş birbirinden güzel 26 projeden oluşan “4006 tübitak projesi fuar sergisine “ katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.  Okulumuz 1969 yılında ilkokul, 1998 yılında ilköğretim, 2012 yılında ise ortakokul olarak eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Okulumuz akademik olarak bir tane Ankara fen lisesi, bir tane Teşekkür, bir tane Kırklareli, 18 tane Mehmet vergili fen lisesi olmak üzere 21 fen lisesine sekiz tane Alpaslan Gazi anadolu Lisesi, on tane proje okuluna öğrenci yerleştirmiş olup 20 öğrenci de burs kazanmıştır. Ayrıca “dikkat eksikliği ve hiperaktivite “ öğrenciler konusunda hazırlamış olduğumuz AB projesi ulusal ajans tarafından 96 puanla kabul edilmesi sonucunda Almanya ve Macaristan´da öğretmenlerimiz kurs görecekler. Bu sene de “akran zorbalığı” konusunda AB projesi hazırlamış bulunmaktayız. Okulumuz sadece Safranbolu ilçesine değil, Karabük il merkezinde ilk sırada yer almakta olup her türlü akademik sportif ve kültürel başarılara imza atmaktadır. Bu başarılarda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, okul aile birliği yönetimine, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Davetimize icabet ettiğiniz  için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum' dedi.  

Konuşmanın ardından sergi açılışına geçen Başkan Köse ve beraberindekiler kurdeleyi keserek sergiyi gezdiler.  

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, proje sahibi öğrencilerle teker teker ilgilenirken, projeler tüm katılımcıların da  büyük beğenisini kazandı.  

Sergi çıkışı kısa bir açıklama yapan Köse; ' Çocuklarımız tarafından  hazırlanan muhtem bir serginin açılışını yaptık. Öncelikle Okul idaremiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tebrik ediyorum. Malumunuz İlçemiz eğitim öğretim alanında ülke çapında oldukça başarılı. Bizlere düşen yarınımız olan evlatlarımıza destek olmak. Belediye olarak gerek eğitim gerekse sosyal alanda çocuklarımızın her zaman yanlarında olacağız. Bir kez daha çocuklarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.

 


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °