Afet Gönüllüsü Aranıyor

Karabük Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, Karabük Üniversitesi iş biriliğinde her hangi bir afet durumunda illerinde gönüllü çalışacak afet gönüllüsü aradıklarını söyledi.

GÜNCEL 23.02.2012 17:24:15 0
Afet Gönüllüsü Aranıyor
Kent Konseyi Başkanı Özcan Büyükgenç, afet gönüllüsü sayısı azlığı üzerine, afet gönüllüsü olarak kartını İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazenfer Erbay'dan aldı. Büyükgenç, Karabük'ün birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ve bunu unutmayarak her türlü önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
250 bin nüfuslu illerinde sadece 20 gönüllünün olduğunu vurgulayan Büyükgenç, 'Bu gerçekten üzüntü verici bir durum. Kenet Konseyi olarak duruma el koymamız gerektiğini düşünerek bir çalışma başlattık ve meyvelerini sizlerin de sayesinde yemeye başlayacağız. Tabi ki bunda kentimizin ileri gelenlerinin payı çok büyük. Valilik, konseyimiz, üniversitemiz ve diğer resmi kurumlar ile birlikte bu konuda çalışma başlatarak proje hazırladık. Çok kısa sürede ilimizde gönüllü sayısı çok yüksek olacaktır' dedi.
İl Afet ve Acil durum müdürü Dr. Gazenfer Erbay ise, 'İlimizde afet gönüllülüğünün yaygınlaşması ve gönüllü teşkilatının güçlendirilmesi amacıyla çalışma başlattık. Afet nedeniyle kaybolan kişilerin aranması, enkaz altında mahsur kalanların kurtarılması, yiyecek ve içecek hazırlanması ve dağıtılması, kurtarılan afetzedelere ilk yardım yapılması, yabancı ekiplere rehberlik, toplumun dayanışma gücünün ve moralinin yükseltilmesi gibi benzeri hizmetlerde görevlendirilmek üzere gönüllü kaydı yapmak üzere çalışma başlattık. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına Afet gönüllüsü sayısının arttırılması için yazı yazdık. Ben inanıyorum ki bu sayı en kısa zamanda artacaktır' diye konuştu.

Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °