Afganistan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Rektör Polat´ı ziyaret etti

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Gençlerden ve Spordan Sorumlu Danışmanı Nurullah Mahmutoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat´ı makamında ziyaret etti.

GÜNCEL 9.11.2018 11:52:34 0
Afganistan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Rektör Polat´ı ziyaret etti

 

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Mahmutoğlu´na Karabük Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler vererek, 133 Afgan öğrencinin Karabük Üniversitesinde eğitim aldığını söyledi.

Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Mahmutoğlu, Karabük Üniversitesinde okuyan Afganistanlı öğrenciler hakkında bilgi almak için geldiğini belirterek, görevi gereği bu tür ziyaretleri sıklıkla yaptığını ifade etti. Karabük Üniversitesinde çok iyi karşılandığını söyleyerek sözlerine devam eden Mahmutoğlu, “Afganistan´daki gençler Türkiye´de okumak istiyor. Rektörümüze de öğrencilerin bu isteklerini ziyaretim vesilesiyle iletmiş oldum. Nazik karşılama için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Mahmutoğlu Rektör Prof. Dr. Refik Polat´a, Afganistan Türklerinin sıklıkla giydiği geleneksel kıyafet olan “celek” hediye etti. Karşılıklı hediye takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret son buldu.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °