Ağaç tünellerde kar güzelliği

UNESCO Dünya Miras Listesi´nde yer allan ve 'En iyi korunan 20 kent' arasında bulunan Karabük´ün Safranbolu ilçesinde, ağaç tüneller kar yağışıyla birlikte eşsiz bir güzelliğe büründü.

GÜNCEL 10.02.2020 17:31:13 0
Ağaç tünellerde kar güzelliği

 

Osmalı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme ve köprü gibi kültür varlıklarının yanında doğa turizmiyle de önemli bir destinasyon olan Safranbolu, Amerika´daki meşe, Almanya´daki Bonn, İrlanda´daki Dark Hedges, Japonya´daki Wisteria, Madagaskar´daki Baobap ile Zimbabwe´deki Harare ağaç tünellerini aratmayan ağaç tünelli yoluyla büyük ilgi çekiyor.
Safranbolu-Bartın yolunda yer alan ağaç tüneller, yaz ayında yeşilin her tonu birbirine karışırken, kış ayında da kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı. 5 kilometrelik masalsı ağaç tünelli yol, Safranbolu´nun tarih ile Bartın´ın Amasra ilçesindeki deniz turizmi arasında köprü görevi görüyor.
İlçenin doğa turizmine önemli bir katkı sunan masalsı ağaç tüneller, kar yağışıyla birlikte eşsiz bir güzelliğe büründü.
Öte yandan, Karayolları ekipleri Karabük-Bartın Karayolu´nda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte çalışmaya başlayan ekipler, yaklaşık 56 saattir çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °