Ağaca Can Veren Eller Yetişiyor

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, İlçe Müftülüğü ve çeşitli kurumlarla işbirliği ile yüzlerce farklı branşta kurs eğitiml

GÜNCEL 30.10.2018 16:05:11 0
Ağaca Can Veren Eller Yetişiyor

 

Aslanlar merkez binada eğitmen Erdoğan Cesur tarafından verilen ‘´Ahşap Oymacılık´´ kursunda kursiyerler dekoratif ahşap süsleme sanatını öğreniyor. Ders kapsamında el işçiliği ve ahşap oymacılığı yapılarak ahşaba yeni bir görünüm kazandırılıyor. Kursta ham ahşap oyularak farklı motifler elde ediliyor.

 Günümüzde değişen zaman, zevk ve ihtiyaçlara göre gelişen ahşap oyma sanatı, günlük hayatta kullanılan pek çok eşyanın üretiminde ve geri kazanımında önemli rol oynuyor ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti ´´SAKEM´de kursiyerlerimiz ilgi alanlarına göre kurs eğitimleri alma imkanı bulabiliyor.

Ahşap Oymacılık kursumuzda da kursiyerlerimiz ahşaba yeni bir görünüm kazandırarak evlerinde kullanmak üzere ya da ticari amaçlı hediyelik ürünler üretiyor' diye konuştu.

SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olma yolunda, yenilikçi ve uzman eğitmenler tarafından verilen kurs eğitimlerine her geçen gün yenisini ekleyerek yaygın eğitim konusunda Safranbolu´da adından sıkça söz ettiriyor.


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °