AK PARTİ SAFRANBOLU İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde ilçe danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNCEL 30.10.2016 19:28:15 0
AK PARTİ SAFRANBOLU İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde düzenlenen ilçe danışma kurulu toplantısına AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya, partililer ve davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet´in 93. yıl dönümünü kutladıklarını ve o dönemde ülkenin durumunun iç acı olmadığını, ancak 93 yıl sonra gelinen noktanın başarılı bir nokta olduğunu söyleyerek, “Ülkenin 93 yılda geldiği noktanın ise yeterli olmadığını, kişi başı milli gelirin 10 bin dolar olduğunu da hatırlatan Şahin, “Kalkınma yarışında bizden daha başarılı olan ülkeler var. Kişi başı milli geliri 40 ile 50 bin dolara dayanan ülkeler var. Bizim almamız gereken önemli bir yol var. Bu yolu alabilmemiz için Türkiye´nin mutlaka istikrar içerisinde yönetilmesi ve büyümeye ihtiyacı var. AK Parti iktidarları döneminde Türkiye 3 kat büyüdüyse bunda siyasi istikrarın payı büyüktür. Türkiye´nin büyümesinde, gelişmesinde, bölgesinde ve dünyada etkin bir konuma gelmesinde rahatsız olanlar var. Onlar bizim hızımızı kesmek için, Türkiye´nin büyümesini mümkün olduğunca engelleyebilmek için terör silahını kullanıyor. PKK, DEAŞ, FETÖ örgütünün amacı da budur.”
Şahin, “Onlar birer piyon ve maşadır. Özellikle PKK´nin Doğu ve Güneydoğu´da onun siyasi uzantı partisinin gittikçe güç kaybetmesinin nedeni de o bölgede yaşayan insanların artık bu örgütün kendi insanının hak ve hukuklarını korumak için değil, Türkiye´ye zarar vermek isteyen bir takım odakların piyonluğunu yapmak için çalıştığını gördüklerinden desteklerini kesmeye başladı. Diyarbakır Belediye Başkanı terör örgütüne destek vermek iddiası ile gözaltına alındı ve halkı eylem için davet ettiler ama pek az kişi rağbet etti. Her taraf çöp yığını ve çöpleri toplamıyorlar. Böylece yüzde 75-80 oy ile seçtikleri belediye başkanının, yönetiminin, partinin kendilerine nasıl hizmet ettiğini şimdi Diyarbakırlılar acı acı yaşıyorlar. Bütün bunlar tabii ki, bunların iplerini pazara çıkarıyor' dedi.
Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Cumhuriyetin 93. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, ““Eğer bu 93 yılın muhabesebisini iyi yapamazsak bundan sonra muhasebe yapabileceğimiz bir durum ortadan kalkmış olur. Cumhuriyeti bu milletin hangi şartlarda nasıl kurduğunu hepimiz en iyi şekilde bilip evlatlarımıza anlatmak zorundayız. Bu ülkede yaşayan herkesin 1 evi 1 barkı 1 huzuru olsun diye mücadele veriyoruz. Elbetteki bunu başarmak zor. 93 yıl önce neredeyse 3 milyon metrekarelik bir toprağını kaybediyorsun 778 bin kilometrekarelik bir toprağı tekrar vatan ediniyorsunuz. Bu vatanı tekrar imar etmek için paranız yok, yetişmiş insan gücünü savaşlarda kaybetmişsin. Düşmanların emellerinden vazgeçmemiş seni bu topraklardan atmak istiyor. Böyle bir süreçte 93 yıl geçti. Düşmanlarımız emellerinden vazgeçmiş değiller bizi bu Anadolu topraklarından atmak istiyorlar. 15 Temmuzda bunu gerçekleştirmeye kalktılar. Bunlar her zaman perde arkasında oluyorlar. Hainleri içimizden çıkartmaya çalışıyorlar bunda da muvaffak oluyorlar. 15 Temmuzda darbe girişimi oldu. 18 gün dünya devletlerinden bir kişi ‘Başınız sağolsun geçmiş olsun´ diye bu ülkeyi ziyaret eden yabancı temsilci olmadı. Sizin eviniz yangın çıktığında komşun sana geçmiş olsun diye gelmiyorsa o zaman onun komşuluğuna senin ne ihtiyacın var. Gelmediği gibi bir de sana insanlık dersi vermeye kalkıyorsa o zaman o komşuyla ilişkilerini tekrar gözden geçireceksin. Dünyaya örnek olacak şekilde ders verdik. Umarım onlar bizden ders alırlar. Hem içimizdeki hainler hemde az önce anlatmaya çalıştığım o komşularımız bu ülkeye bir operasyon yapmayı düşünüyorlarsa 1 kere değil 1 milyon kez daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °