AK PARTİ´DE BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİ

AK Parti Karabük İl Başkanlığı referandum öncesi birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.

GÜNCEL 15.03.2017 20:30:21 0
AK PARTİ´DE BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİ

 AK Parti Karabük İl Başkanlığı referandum öncesi birlik ve beraberlik yemeği düzenledi. Yemeğe, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal, Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Hatay Milletvekili AK Parti Genel Merkez Seçim İşler Başkan Yardımcısı Adem Yeşildal, İl Başkanı Timurçin Saylar, Belediye Başkanları, İl, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatları ile geçmiş dönemlerde görev alan parti üyeleri katıldı.

AK Parti Karabük teşkilatı olarak partiye 15 senedir hizmet verenlerin bir araya geldiği birlik ve beraberlik yemeğinde konuşan, İl Başkanı Timurçin Saylar, “2001 yılında yola çıktığımız bütün arkadaşlarımız burada, bu bizim için ne kadar onur verici bir durum. AK Parti´nin 15 senedir görev alan tüm kademeleri burada. Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. 2001 yılında partimiz kuruldu ve 2002 yılında iktidara geldik. 16 senedir ülkemizin nereden nereye geldiğini hepimiz görüyoruz. Kendi memleketimizden pay biçelim Karabük 2001 yılından önce nasıldı şimdi nasıl,her şey ortadır. İşte bu kadrolar milletine, memleketine, ümmetine hizmet etmeye devam edecek. Bu koltuklar bugün var, yarın yok. Bizler bırakacağız yerimize gençler gelecek; ama bu bayrak devam edecek. 2023 onun için var, 2053 onun için var, 2071 onun için var. Gençlerimiz bu bayrağı taşıyacaktır. 15 seneden beri ülkeye ve ümmete hizmet eden AK Parti çalışmalara her daim devam edecek. 16 Nisan´dan sonra yeni Türkiye´nin inşasını yine hep beraber yaşayacağız. Türkiye´nin dünyaya ve tüm Müslümanlara hizmetinde 16 Nisan´daki halk oylamasından sonra ayaklarımızdaki prangalar kalkacak. Ayaklarımızdaki prangalar kalktığı zaman ne Avrupası ne Birleşmiş Milletleri ne de NATO´su hiçbir tanesi ülkemiz ile baş edemez, yeter ki biz 15 Temmuz´da olduğumuz gibi kol kola olalım. Biz haklının ve hakkın yanındayız. AK Parti olarak 16 Nisan´dan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarının önderliğinde 17 Nisan sabahı yeni Türkiye olarak uyanacağız. Gazanız mübarek olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Şahin: “Bu anayasa değişiklik teklifi 2007´de ki değişikliğin bir devamıdır”
Partisinin düzenlediği birlik ve beraberlik yemeğine katılan eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 16 Nisan´da milletin önüne getirilen anayasa değişikliği teklifinin 2007´de ki değişikliğin bir devamı olduğunu söyledi.

Şahin, “Türkiye olarak Türk milleti olarak yedinci referanduma giriyoruz. Daha önce altı referandum yaşandı. İki tanesi bizim dönemimizde anayasa değişikliği olarak, meclisten geçti milletimizin önüne geldi. Bir tanesi 2007 yılındaydı. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ön gören bir anayasa değişikliğiydi, başka maddelerde vardı; ama işin özü Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören anayasa değişikliğiydi ve halkımız 2007 yılında bu anayasa değişikliği ile ilgili metni halk oylamasında yüzde 69 nispetinde bir destek ile kabul etti. Bu çok önemli bir rakam ve orandır. Halkımız adeta şunu söylemiştir; ben bunda sonra Cumhurbaşkanını kendim seçeceğim. Meclise verdiğim Cumhurbaşkanını seçme yetkisini geri alıyorum. Bundan sonra Cumhurbaşkanını ben seçeceğim, demiştir; ama bunu söylerken aslında bir başka şey daha söylemiştir. Bu sözün altında şöyle bir cümle daha vardır. Bundan sonra artık ben iş başında bürokrat Cumhurbaşkanı görmek istemiyorum. İcraatçı, faal ve hatta siyasetçi bir Cumhurbaşkanı görmek istiyorum ve bundan sonra alt yapısını meclisin oluşturması şartıyla yürütme organını da doğrudan doğruya ben seçmek istiyorum dedi yüzde 69 oy ile milletimiz. İşte şimdi 16 Nisan´da milletin önüne getirmiş olduğumuz bu anayasa değişiklik teklifi 2007 değişikliğin bir devamıdır. O zaman tamamlanmamıştı, eksik bırakılmıştı şimdi 16 Nisan´da bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Çünkü artık Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden sonraki biliyorsunuz 2014 de 10 Ağustos´ta ilk kez sandık başına giderek bu millet kendi Cumhurbaşkanını seçti ve kurucu Genel Başkanımız eski Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı yüzde 52 oy ile Cumhurbaşkanı seçerek aslında gelecek ile ilgili bu adımların atılmasının sinyalini de vermişti. Tabi niye bu kadar geciktirdiniz derseniz, parlamento da gücümüz yetmedi. O neden ile geciktirdik. İşte Milliyetçi Hareket Partisi´nin değerli Genel Başkanı Sayın Bahçeli, böyle bir sisteme artık Türkiye´nin geçme zorunluluğu olduğunu, bununb öyle gitmeyeceğini, yetkisi var; ama sorumluluğu yok. Böyle bir Cumhurbaşkanı modeli ile Türkiye uzun süre gidemez, dedi ve doğru bir tespitti. Bizim de önceden beri söylediğimiz bir tespitti. İşte parlamento da 18 maddelik bir anayasa değişikliği meclisten geçti ve halkın oyuna sunulması aşamasına gelindi ve 16 Nisan´da da halkımız bu konuda diyeceğini diyecektir.” diye konuştu.

Şahin, Türkiye´de yapılmış olan seçimler ve halk oylamalarının büyük bir olgunluk içerisinde yapıldığını da kaydederek “Özellikle bizim dönemimizde yapılanlar büyük bir olgunluk içerisinde geçti.Milletin demokrasi bilinci, sağduyusu ve farklı düşüncelere, fikirlere olan saygısı ile müsamahası her seçimde biraz daha arttı, bu nedenle de milletin bu demokrasi bilinci karşısında saygı ile eğiliyorum” dedi.

Birlik ve beraberlik yemeğine katılan Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan´da programa katılan partililere hitap ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °