AK Partili aday Ali Kaya´nın proje tanıtımına yoğun ilgi

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya öğretmenevinde düzenlediği proje tanıtımına yoğun bir katılım gerçekleşti.

GÜNCEL 7.03.2019 17:10:40 0
AK Partili aday Ali Kaya´nın proje tanıtımına yoğun ilgi


Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevindeki proje tanıtım programına AK Parti Karabük milletvekilli Niyazi Güneş, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Safranbolu hem Karabük için hem Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu belirten AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, “ Safranbolu Belediyesi  CHP´nin belediyecilik anlayışına terk edilemeyecek kadar önemli bir şehirdir. İnşallah 20 yıldır devam eden AK  belediyecilik ile devam edecektir. Siz bakmayın onların düzenlemeler yaptıklarına. Sosyal medya da paylaştıkları fotoğraflara. Zamanında kan kusturdukları başörtülü bacılarımızla, işinden ekmeğinden ettikleri insanlarla simdi fotoğraflar çektirip selfiler atıp düzenlemeler yapıyolar. Biz CHP´nin mecazi evvelini biliriz. 4 bin 111 bin oyla meclisten gecen yasayı Anayasa Mahkemesine götürdükleri günü unutmadık. İnşallah biz bu seçimden de gerek Karabük merkezde gerekse ilçelerimizde, Safranbolumuz da başarılı çıkacağız. AK Parti kadroları sahalara indi. Tam kadro olarak çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah 31 Mart´ta halkımız en doğru kararı verecek.” dedi.

 

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Safranbolu´da AK Parti sancağının dalgalanmaya devam edeceğini ve 31 Mart seçimlerinden başarı ile çıkacaklarını ifade ederek Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya´ya desteklerini belirtti. 

Cumhur Başkanının Safranbolu´ya olan ilgi ve sevgisinden bahseden Ak Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı,  “Safranbolu Türkiye´nin diğer şehirlerinden farklıdır. Safranbolu dendiğinde Türkiye´nin her yöresi bu şehri tanır. Safranbolu dediğinde dünyanın en uzak yerindeki insanlar bu şehri bilir. Japonya´da bir Safranbolu sevdası vardır. İspanya´dan Çin´e uzak Avrupa´dan Uzak Doğuya kadar herkes bu şehri bir Osmanlı kültür şehri olarak bilir. CHP denilince akla derman belediyeciliği değil ödenemeyen personel maaşları, açlık grevi ve iş bırakma eylemi yapan belediye işçileri gelir. CHP belediyeciliği denilince akla toplanamayan çöpler, musluklardan akmayan su, asfaltlanmayan çamurlu yollar gelir. Bize vatan mı makam mı deseniz vatan deriz. Bize beka mı belediye mi deseniz beka deriz. 18 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda sadece rabbimizden yardım istedik. Milletimizden destek talep ettik. Bu kutlu yol kendimiz ile birlikte çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini de şekillendirecek bir yoldur. Bu yüzden kim dönerse dönsün biz yolumuzdan dönmeyiz. “ dedi.

“Bizler siyasi parti ayırt etmeksizin hizmetimize devam edeceğiz.”         

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya,seçim arifesinde değil Safranbolu için her zaman Görev başında olduklarını belirterek “ AKP başarısının nereden geldiğini anlamayan zihniyetler artık bunu anlamak için bizlerle beraber 31 Mart akşamı sandıklara gömülecekler. Allah nasip ederse 31 Mart akşamından sonra AK Partimiz davamız her zaman gönlümüzde olmak kaydıyla tüm Safranbolulu hemşerilerimize tıpkı bu gün olduğu gibi yarın da hizmete devam edeceğiz. Bizler siyasi parti ayırt etmeksizin hizmetimize devam edeceğiz. Bizler eğer seçim arifesinde siyasi partiler ile ilgi bir şey söylüyorsak onları da CHP´li kardeşlerimizi MHP´li kardeşlerimizi İYİ Partili kardeşlerimizi uyarmak adına, genel merkezlerinin yaptığı bir yanlış varsa bu noktada onları uyarmak adına söylüyoruz. Dolayısı ile tüm Safranbolu´yu kucaklamak için 31 Mart´a hazırlanıyoruz ve 1 Nisan itibari ile de tüm Safranbolu´da hemşerilerimize hizmete talibiz.

“Projelerimizi kopyala yapıştır yöntemi ile hazırlamadık”

İlgili bölge müdürlükleri, genel müdürlükler, milletvekillerinin destekleri ile yol yürümeye çalıştığını ifade eden AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, ” Bizler projelerimizi hazırlarken ilgili bölge müdürlüklerimizle, ilgili genel müdürlüklerimizle, milletvekillerimizin desteği ile, eski yeni belediye başkanlarımızla, tecrübeleri yüksek ağabeylerimizle yol yürümeye çalıştık. Bazı arkadaşlar belediye başkanlığına aday olduğunu unutarak milletvekili adayı gibi hareket ederek bazı açıklamalarda bulundular. Yanlış zamanlarda yanlış açıklamalarda bulundular. Bizler İlçe Başkanlığı döneminde olduğu gibi hazırlıklarımızı yapıyorduk. Milletvekillerimizin desteği ile eğer bir eksiğimiz varsa onları tamamlamaya ve Safranbolu´ya yakışacak hizmetleri hazırlama devam ediyorduk. Örneğin Safranbolu Devlet Hastanesinin yapımından tutun kadroların iki misline çıkarılmasına diş hizmetlerinin neredeyse vardiyalı hale getirilmesine kadar. Tayin dönemi olmamasına rağmen bazı doktorlarımız mücbir sebepler yüzünden kendilerince gitmek zorunda kalmışlardı. Sağlık Bakanımızın buraya gelmesiyle beraber yeni doktorlarımız hastanemize atanmış oldu. Ben yaklaşık bir ay sonra göreve başlayacaklarını tahmin ediyordum ama vekillerimize çok teşekkür ediyorum ivedi bir şekilde oldu. Çocuk sağlık doktorumuz, kulak burun boğaz doktorumuz, fizik tedavi rehabilite doktorumuz ve biyokimya uzmanımız hastanemizde hizmette.

“Safranbolu´yu konumunda lider hale getirecek olan projelerimizdir”

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, ” Planlarına, ölçeklerine sağdık projeler yapmaya çalıştığını ifade eden  Kaya, ” 1 Nisan´dan sonra da projelerimizi yaptığımız görüşmelerle de ivedi bir şekilde yerine getirmeye başlayacağız. Projelerimizi ilgili makam ve kişilerle görüşmeler halinde hazırladığımız için takılmadan yerine getirme şansını yakalayacağız. Bizler projelerimizi size anlatırken koruma kurulu uhdesinde görüşmelerde Hasan Dede Türbesinin afet alanı ilan edildiğini bildiğimiz için şu anda bir tek tuğla koymanın şuan da mümkün olmadığını bildiğimiz için tabi ki yatay asansörden dikey asansörden bahsetmedik. Bizler Kara Yolları müdürümüz Hüsamettin beyle ilgili haritalardan bakarken emek kavşağına bir battı çıktının yapılamayacağını, Karabük´e giderken soldan 3 gittiğini sol şeritten 4 şerit gelebilir ancak sanayini cep yolunun kaldırılmasıyla ana artere sıfır dükkanların müşteri  noktasında sıkıntı yaşayacağını ve sağ tarafta ilgili şeridin olmadığını bilerek oraya battı çıktının yapılamayacağını bildiğimiz için ona göre projelerimizi açıkladık. Maliyetleri her ne kadar yüksek gibi görünse de projelerimiz ayağı yere basan Safranbolu´yu konumunda lider hale getirecek olan projelerdir. Safranbolu´ya gönlümüzdeki hak ettiği değeri verebilmek adına, sizlere yakışacak Safranbolu´da ki sosyal hayatınızı daha iyi idame ettirebileceğinizi, Safranbolu yüz ölçümünü daha etkin kullanabileceğinizi ve Sadri Artunç da ki yükün nasıl azaltılabileceğini gösterdik bu projelerde. Safranbolu´nun dünya miras şehri olduğunu bilerek Avrupa Birliği hibe kredilerinden özellikle IPA projelerinden yararlana bileceğimizi ve merkezi hükümetin bu noktada ki desteğini alacağız.” dedi.

“Damacana tadında ilk defa suyunuz akacak” 

/resimler/2019-3/7/1722004812276.jpgAK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, Safranbolu´da 199 kilometre yeraltında içme suyu şebekesi var. Şuanda hizar kaynağında doğal bir kaçağımız var. Zamanında yaptığımız bağlantı şuanda hizar kaynağının tamamının kapasitesini karşılayacak bir bağlantı değil. Evlerimizdeki içme suyunun 3´te 1´i hizardaki kayıp. Bunun yaklaşık 3´te 1´i de Safranbolunun ihtiyacını karşılamayan eski borulardan mütevellit kaçak. İçme suyu şebeke yenileme hattı projesi 15 milyon Avro´dur. Bugün merkezi hükümetin desteğini almayan bir belediyenin bu projeyi yapması mümkün değil. Yeni dönemde içme suyu şebeke yenileme hattı projesinin 2 yılda hayata geçeceğini düşündüğüm bir projedir. Yaklaşık 200 kilometre içme suyu şebekesinin değişimi ile birlikte Safranbolu´da evlerinizde damacana tadında ilk defa suyunuz akacak. Yaklaşık aylık 150 TL tasarruf sağlanacak” diye konuştu. 
“Türkiye´de ilk defa kristal köprü Safranbolu´da kurulacak” 
Kaya “Türkiye´de ilk defa kristal köprü kurulacak o da ilçemiz Safranbolu´da olacak. Köprüdüzce Kanyonunun artık hizmete, görülmeye ihtiyacı var. Düzce Kanyonu dünyada sıralık kanyonlardan biridir ve buradaki iki kanyonun ucunu birbirine bağlama suretiyle belki çılgınca Bungee jumpinglerin yapılacağı ve yap işlet devretçilerin seve seve kabul edeceği bir projedir. Özel idaremizde ihaleye çıkararak bize destek vermek suretiyle yapacağımız cam köprümüz yeni cazibe merkezlerimizden biri olacaktır. Safranbolumuz´a hayırlı olsun” dedi. 

 


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °