Akkışla İçin Bir Araya Geldiler

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma beldesinin Akkışla Mahallesi'nin yol sorunu için dernek yöneticileri, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile bir araya geldi.

GÜNCEL 12.03.2012 14:18:33 0
Akkışla İçin Bir Araya Geldiler

Köy statüsündeyken Ovacuma beldesinin nüfus bazında kapacak olmasından dolayı referandumla mahalleye geçen Akkışla yıllardır süren yol ve su sorunu için çözüm yolları arıyor. Kalıcı çözümler bulmak için İstanbul'da kurulu bulunan Akkışla Uluyayla Derneği Başkanı Durmuş Eren başkanlığında dernek yöneticileri, muhtar ve heyeti, İl Özel İdare Genel Sekteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, Meclis Üyesi Ahmet Sözen, Ovacuma Belde Belediye Başkanı Recep Coşkun ve İl Mahalli İdareler Müdürü Engin Eren ile bir araya geldi. Toplantıda Dernek Başkanı Durmuş Eren, köy statüsünden mahalleye geçtiklerini ve bu nedenle yol ve su sorunlarının bir türlü giderilemediğini söyledi. Eren, İl Genel Meclisi'nin yaptığı hizmetlerden ve çözüm yolu bulma için çalışmalardan dolayı da teşekkür ederek, 'Sizlerde bizim buralara önümüzdeki yaz ne gibi programlarınız var hem onu öğreniriz hem de biz sivil toplum adına neler yapabiliriz diye sizleri ziyaret ettik. Böyle bir günde buraya gelip toplantımıza katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim' dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ise, Ovacuma beldesine bakışlarının daha farklı olduğunu ve uzun yıllar orada hizmet alamamanın vermiş olduğu sıkıntıları hep beraber yaşadıklarını söyledi. Özcan, Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun'un gerekli her türlü gayreti orada gösterdiğini fakat imkanların sınırlı olduğunu belirterek, 'Biz İl Özel İdaresi olarak ortak proje yapıp inşallah bu dönem oradaki işte mahallelerimizin sıkıntılılarını çözeceğiz. Zaten köylerimizin problemlerini bir şekilde vilayet olarak yapıyoruz. Ama belediyelerle ilgili doğrudan hizmet etme gibi yasal sıkıntılarımız olduğu için bu dönemde de belediye başkanımız ve valimiz ortak proje hazırlayalım ortak proje dahilinde bu mahallelerimizin de sıkıntılarını giderelim arzusu içindeyiz. İnşallah önümüzdeki yaz döneminde Akkışla mahallemizin gerek yol gerekse su sorunu bir şekilde çözeceğiz artık. Bunun bu dönem yapılmama şansı yok gerekirse bu işi başbakana kadar ileteceğiz yine çözeceğiz. Yani bu kadar da net söylüyorum. Ekonomik olarak biz zaten ne gerekiyorsa yapacağız fakat bizim belediyelere il özel idaresi olarak mevzuat gereği yardım etme gibi bir şeyimiz yok edemiyoruz. Çünkü sınırlar çizilmiştir ve diyor ki yasada il özel idare kendi köy mülkü sınırlarıyla hizmet etmekle yükümlüdür belediyelerde kendi sınırlarıyla yükümlüdür. Yani bunları bir protokol çerçevesini ancak aşabileceğiz. Önümüzde ki dönem inşallah belediye başkanımızla meclis üyelerimizle beraber bu sorunun üstesinden geleceğiz. Sizin göstermiş olduğunuz gayretlerden dolayı gerçekten teşekkür ederiz. Bakın ne güzel, İstanbul'dan kalkıp buralara kadar geldiniz. Oradaki ilçelerinize beldelerinize köylerinize sahip çıkıyorsunuz bu bizi oldukça mutlu ediyor' diye konuştu.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °