“AKP iktidarı seçim kaybetme telaşıyla üniversiteleri bölüyor”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın´ın üniversitelerin bölünmesi düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 27.04.2018 14:44:28 0
“AKP iktidarı seçim kaybetme telaşıyla üniversiteleri bölüyor”

 

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “İktidarda bulunduğu dönemler boyunca tahrip edilmedik kurum bırakmayan, eğitimi yaz-boz tahtasına çevirip içinden çıkılmaz hale getiren AKP, iktidardan giderayak köklü üniversitelerimize indirici darbeyi vurmaya hazırlanmaktadır. Bilindiği üzere aralarında İstanbul, Gazi, Selçuk ve Karadeniz Teknik Üniversitesi´nin de olduğu çok sayıda köklü üniversitemiz mevcut iktidar tarafından parçalanmaktadır. Şimdiye kadar olduğu gibi “ben yaptım oldu” tarzı sorumsuz siyaset anlayışı ile alınan bu karara; Türk akademik hayatının taşıyıcı kolonları olan üniversitelerimiz kurban edilmemelidir. Sırf “şu kadar daha yeni üniversite açtık” demek için alınan bu karar bilimsel gerekçelerden uzaktır. Ayrıca “öğrenci sayılarının fazlalığı”ndan hareketle üniversiteleri bölme yoluna gitmek, bu üniversitelerimizin temel sorunlarını görmezden gelmektir.” dedi.

İYİ PARTİ İKTİDARINDA EĞİTİMİN SORUNLARI ORTAK AKILLA ÇÖZÜLECEKTİR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “Yapısal sorunları çözmeden alınan bu aceleci karar, geri döndürülemez sorunlar doğuracaktır. Bulunduğu üniversiteye yıllarını vermiş akademisyenlerin aidiyet duygusu hiçe sayılmakta ve bir bilinmezliğe itilmektedirler.

AKP iktidarı, akademisyenlerin tepkilerine kulak vermeli; seçim kaybetme telaşıyla üniversite sayısı üzerinden propaganda yapmayı bırakarak; nicelik yerine niteliği esas almalıdır.

İYİ Parti iktidarında okullarımızın, üniversitelerimizin, akademisyenlerimizin, öğretmenlerimizin velhasıl eğitimin sorunları öncelikle ele alınacak; sorunların çözümü ve yapılacak reformlar bütün tarafların görüşleri alınarak, ortak akılla hayata geçirilecektir.” dedi.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °