AKSOY, EMİTT 2017´Yİ DEĞERLENDİRDİ

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy bu yıl 21. si düzenlenen ve Pazar günü sona eren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT´i değerlendirdi.

GÜNCEL 31.01.2017 21:10:53 0
AKSOY, EMİTT 2017´Yİ DEĞERLENDİRDİ

 

Aksoy EMİTT Fuarının dünyanın en büyük 5 fuarından birisi olduğunu ifade ederken “ 2009 yılından bu yana fuara Safranbolu olarak oldukça güçlü bir şekilde katılım sağlıyoruz “ dedi.
Aksoy şöyle devam etti; “ EMİTT Turizm Fuarına Safranbolu Belediyemiz Karabük standında ve BAKAB holünde katıldı. Malumunuz BAKAB Sekretaryasını da Safranbolu Belediyesi üstlenmekte. Dolayısı ile 7 il bu stantta tanıtım çalışmalarımızı birlikte yürüttük. EMİTT Dünyanın en önemli ve büyük fuarlarından birisi. Böylesine önemli bir fuarda dünya çapında turizm adına çok önemli kentlerle birlikte yer almak bizler için öncelikle bir gurur vesilesidir. Diğer bir konu Türkiye´nin turizminin pay edildiği, turizmin hareket noktasını oluşturan EMİTT Fuarı 21 yıldır devam ediyor. Bizde göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana bu fuara katılmaya devam ediyoruz. Karabük´ü açıkçası genellikle Safranbolu´nun temsil ettiğini söyleyebiliriz. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Turizm İl Müdürümüz, Mahalli İdareler Müdürümüz ile birlikte fuar alanında değişik tanıtım çalışmalarında bulunduk.”
Safranbolu Belediyesi olarak yaklaşık 5 gün
5 gün süresince Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve 12 personel ile yüksek düzeyde bir katılım sağladıklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Sakem ile oradaydık tanıtım birimlerimizle oradaydık festivalimizi diğer turizm değerlerimizi orada tanıttık bizimle beraber hareket eden Safranbolu ticaret odası esnaf odası turizmcilerimizle orada beraberdik bizim için çok önemli fuar emir fuarı hakikatten buraya ciddi şekilde yüklendik yine batı Karadeniz konsepti ile oradaydık. Batı Karadeniz turizm akla geldiğinde ilk plana geçmiş bir bölge değil idi. Ancak biz 6 yıldan bu yana Batı Karadeniz konsepti ile katıldığımız için bir birliktelik örneği oluşturduk. Bu nedenle pek çok kalkınma ajansı, bölgeler bir araya gelerek tanıtım çalışması içerisine girdik ve bizler de bunlara önderlik ettik. Geldiğimiz noktada ise Safranbolu´muz ve bölgemiz bir alternatif mekân olmaya başladı. İnşallah çok daha fazla çalışarak bölgemizi bir turizm alternatifi haline getirmeye devam edeceğiz “ dedi.
Fuarda çok sayıda Devlet Erkanının stantları ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Aksoy; “ Bu yıl ziyaretçilerimiz arasında başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Turizmin önde gelen firma sahipleri ve yetkilileri de ziyaretimize gelerek bir nevi Safranbolu´yu ziyaret etmiş oldular. Kendilerine bölgemizi tanıttık. Bununla birlikte 2017 yılında turizmin oldukça hareketli geçeceğini tahmin ettiğimi belirtmek isterimi. Fuardaki yoğun ilgi bunu gösterdi. Bu vesile ile EMİTT 2017 ´de bölgemizin tanıtımına katkıda bulunana herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °