AKTAŞ;İSTİKLAL MARŞI´MIZIN YAZARI VATAN ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY´U ÖLÜMÜNÜN 80. YILDÖNÜMÜNDE RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

Vali Mehmet Aktaş Mehmet Akif Ersoy´un vefatının 80´inci yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

GÜNCEL 28.12.2016 17:28:03 0
AKTAŞ;İSTİKLAL MARŞI´MIZIN YAZARI VATAN ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY´U ÖLÜMÜNÜN 80. YILDÖNÜMÜNDE RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

 

Akif, milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu´nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen milletimize mücadele ruhunu aşılayarak cesaret ve ümit vermiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan İstiklal Mücadelesine büyük katkılarda bulunmuştur.

Her zaman göğsümüz kabararak okuduğumuz İstiklal Marşı´mızı milletimize armağan eden Akif, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek o günlerin ne kadar zorlu ve çetin geçtiğini de ortaya koymuştur.

Akif, yaşadığı dönemin zorluklarına rağmen değerlerine ve davasına bağlılığıyla, yaşamı ve mücadelesiyle her zaman örnek şahsiyetlerden biri olarak Milletimizin gönlünde müstesna yerini almıştır ve almaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u vefatının 80. Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.dedi.


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °