AKTAŞ:“İNSAN HAYSİYETİNE YARAŞIR VE TOPLUMLA KAYNAŞAN HAYAT TARZI, ENGELLİLERİN EN TABİİ HAKKIDIR”

“Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler Kararı ile 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

GÜNCEL 2.12.2016 18:25:07 0
AKTAŞ:“İNSAN HAYSİYETİNE YARAŞIR VE TOPLUMLA  KAYNAŞAN HAYAT TARZI, ENGELLİLERİN EN TABİİ HAKKIDIR”

 

Engellilerin yaşadıkları sorunlar; yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, Anayasamız ve Devletimizin teminatı altındadır.
 
Engellilerin sorunlarını iyi anlamak ve onlara uygun çözümler üretip,  meslek edinmelerini sağlayarak üretken hale gelmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevlerindendir. Çünkü insan haysiyetine yaraşır ve toplumla kaynaşan hayat tarzı, engellilerin en tabii hakkıdır. Bu nedenle devletimiz, engelli vatandaşlarımızın bakımı, sosyal çevreye uyumu, eğitimi, sağlık ve istihdam gibi konularda çıkardığı yasaları uygulamaya koymuştur.
 
Karabük Valiliği olarak bu anlayış ve sorumluluk duygusuyla konuya hassasiyetle yaklaşıyor; engellilerimizin, kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerden, azami ölçüde istifade etmesine dönük çalışmalar yapıyoruz.
 
Bu konularda devletimize olduğu kadar halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da görev düştüğünün bilinciyle hareket eden ve her zaman destek ve katkılarıyla engellilerimizin yanında olan tüm hayırsever kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.
 
Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü´nün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyor; sağlıklı ve mutlu  bir yaşam diliyorum.

Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °