Akyıldız ve STK Genel Başkanlarından Başkan Vergiliye Ziyaret

MHP Karabük Milletvekili Adayı Bircan Akyıldız beraberinde Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Kamu-Sene bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Ulaşım-Sen Genel

GÜNCEL 13.05.2011 18:50:43 0
Akyıldız ve STK Genel Başkanlarından Başkan Vergiliye Ziyaret
Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu söz alarak yaptığı konuşmasında “Karabük Belediye Başkanı devletten maaş almıyor. Özel kalem giderlerinin bir bardak çayını bile devletin kasasından ısmarlamıyor. Kendi arabasının benzini ile şoförünün maaşını kendi şirketinden ödeyerek biniyor. Ayrıca bakıyoruz Karabük’ün her tarafı şantiye halinde. Buna rağmen de param yok demiyor. Bunu da kimse bilmiyor ve Sayın Başkanımız kimseye de söylemiyor. Geçmişte 1 milyon TL Özel Kalem gideri olan bir belediye Karabük Belediyesi. Burada Karabük halkı bir tek şeyi öğrendi. Bu devletin, milletin malını çalmazsanız, vatandaşın parası her şeyi yapmaya yetiyor” dedi.

MHP Karabük Milletvekili adayı Bircan Akyıldız ise bir Karabüklü olarak Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yapmış olduğu çalışmalar ve Karabük halkına verdiği hizmetlerden gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Karabük Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetin tarifi yok. Hizmet sunduğu Karabük halkına sevgi dağıtmış. Rafet Vergili’nin sevgi yönünden sağladığı yoğunluk tarif edilemez boyutta. Onun için sade bir belediye başkanını hizmet sunma noktasının ötesinde Karabüklü tarafından oldukça sevilen, Karabüklü tarafığndan rahatlıkla dinlenen, Karabüklüyü dinleyen bir görüntü sergilemiş. Maddi görüntüyü, manevi alanda da işlemiş. Bu nedenle gerçekten başarılı bir çalışmaya imza atmış. Birkaç açılış ve temel atma törenine katıldığımızda vatandaştan yansıyan sevgi çok ilginçti. Bunu biz yaşadık ve hissettik. Gerçekten tebriğe şayan. Biz başarılarının devamını diliyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın bu konudaki kararlılığı ve samimiyeti ciddi bir heyecana ve enerjiye dönüşüyor. Kendisini tekrar tebrik ediyor ve kendisi ile gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “dokuz yıl boyunca Kamu-Sen’e Genel Başkanlık yapan Sayın Bircan Akyıldız’a ziyarette bulunmak için geldik. Bu vesile ile de sizlere de bir ziyarette bulunmak istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanlığı hizmetinizin devlet kasasında olmadığını görüyoruz. Karabük’e hizmet etmek adına kendi cebinize el atmış olmanız gurur verici. Bunlar Karabük halkı adına çok sevindirici bir davranış. Gerçekten ben şahsım adına böyle bir belediye başkanı ile tanışmaktan gurur duydum. Sizden Allah Razı olsun. Devlet kesesini har vurup harman savuranları görünce sizin yaptığınız bu onurlu davranışı görünce Türkiye’de sergileyebilecek pek kimse de kalmadı. Bunların söylenmesinden de pek memnun olmadığınızı da görüyorum. Ama bunu Karabük ve Karabük halkı görüyor.

Ayrıca sizden bir istirhamım var. Karabük Belediyesinde çalışan memurlarımız için bir toplu sözleşme yapılması. Bu konuda sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz. Çünkü huzurlu çalışmak huzurlu verim demektir.”

Türk Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ise Karabük halkının beklentilerinin oldukça fazla olduğunu ve Karabük Belediyesi’nin kendilerine verilen hizmetten oldukça memnun olduklarını gördüklerini ifade ederek: “Başkanım sizi tebrik ediyorum. Bunu lütfen siyasi bir üslupla değil, bir mesai arkadaşınız olarak algılayın. Karabük’te güzel bir çehre oluşmuş ve bunu millette taktir etmiş. İnsanların çok beklentileri olduğunu ve hizmetten çok memnun olduklarını gördük. Biz Ankara’dan geliyoruz. Yapmış olduğunuz bu onurlu görevde hizmet yapan dava adımı gözü ile bakıldığında gerçekten gurur veriyor. Bunun Türkiye’de diğer belediyelere de örnek olmasını istiyoruz. Sizin bunun duyurulmasını istemediğinizi biliyorum. Ancak bunun Türkiye’de bir örnek olması gerekir. Sizden Allah Razı olsun. Burayı böyle görmekten çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Yapmış olduğunuz bu hizmeti Türkiye genelinde örnek gösteriyoruz. Diyoruz ki gidin Karabük’ü örnek alın, gidin Karabük’ten kopya çekin diyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise yaptıkları çalışmalar ile Karabük’ün kent anlamında büyük şehirlerin dışında tek vilayet olacağını ve bu kadar da iddialı konuştuğunu ifade ederek şunları söyledi: “Karabük kent anlamında büyük şehirlerin dışında tek vilayet olacak ve bu kadar da iddialı konuşuyorum. Mahallerimize yaptığımız Sosyal Yaşam Merkezleri ile, kent meydanımız, yol, su, asfalt çalışmalarımız ile, yürüyen merdivenimiz ve asansör kulemiz ile, üst ve alt geçidimiz ve diğer projelerimiz ile birlikte Karabük’e kazandırdığımız ve kazandırmaya devam ettiğimiz özel projelerimiz ile örnek bir şehir olacağız. Bizim hedefimiz Karabük’te sosyal anlamda yaşam standardın çok yüksek, ekonomik anlamda ise yaşamın çok ucuz olduğu bir kent ortaya çıkarmak. Emeklimizin çok rahat yaşayabilmesi için su, ekmek ve ulaşım ücretlerinde bunların hepsinin programını yapıp, insanların en ucuza yaşayabilecekleri bir kent ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Allah’ın izni ile 2012 yılı sonunda Türkiye’de tek uygulanan kent olacak. Türkiye’de en kaliteli içme suyunun içildiği, ama tüm Türkiye’de kullanan suyun %20-25 daha ucuza içtiği, Pazar alışverişlerinde servis araçları ile evlerinin önünden alıp pazara, Pazar alışverişinden sonra da tekrar evlerinin önüne bırakıldığı bir kent ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yine söylediğim gibi Allah’ın izni ile 2012 yılı sonunda biz tarif ettiğimiz ve üzerinde çalıştığımız bu kenti yakalayacağız. 2012 sonundaki çalışma programımız da ise 350 bin ton asfalt kullanarak Karabük Merkez’de asfaltlanmamış hiçbir yol bırakmayacağız. Buna sokak araları da dahil. 2013 ve 2014 yılı çalışma programımızda her tarafın asfaltlanması çalışmamız olacak.
 

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °