“Ali Baba´da proje çok ama ilgilenen yok”

Derman Ali Baba lakabıyla bilinen Safranbolu´nun en eski aktarı, araştırmacı ve ozan olan Ali Alp destek beklediğini ve çok projesi olmasına rağmen ilgilenen olmadığını ifade etti.

GÜNCEL 30.10.2017 20:56:31 0
“Ali Baba´da proje çok ama ilgilenen yok”

 

Derman Ali Baba, “1996tan bu yana yapmış olduğum işlerle ilgili ‘Bir Başka Güzeldir Safranbolu´ adlı kitabımı 2000 yılında çıkarttım.Bu kitabım dünyaya dağıldı. Şimdi tekrar 2. baskıyı yapıyoruz bu baskının 81 bin tane olmasını istiyorum 81 ile dağıtılmasını istiyorum. Edinilen gelirin yüzde 80´inin Mehmetçik Vakfı ve Türk Kızılay´ına aktarılacak. Çanakkale´de herkesin olduğu gibi bizim de şehidimiz var bundan dolayı Mehmetçik Vakfı´na da bağışlıyorum. Bu işin başta Vali, Kaymakam, Alay Komutanı,Kültür Bakanlığı ve Kültür Müdürlüğü´nündestekleriyle olmasını istiyorum. Kitabın içeriği Safranbolu,Safran tanıtımı ile ilgili. Ali Baba´da proje çok ama ilgilenen yok.” dedi.

1999 yılında yazdığı bir şiiri bizimle paylaşan Derman Ali Baba, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ‘Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.´ sözünü hatırlatarak, ‘Gençliğe Nasihat´ isimli şiirini okudu.

“Gençliğe Nasihat

Türkiye Cumhuriyeti´ni hazmedemeyenler,

Türk´ün ekmeğini yiyip de dönüverenler,

Laikliği ‘dinsizlik canım´ diyenler,

Hürriyet olmasa din olur mu?

Cumhuriyet Atamızdan emanet,

Gençler etmeyin O´na ihanet

Atamızın sözündedir keramet,

Sözünden ibret al, yolundan devam et.”

(SOD)


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °