“Ali Baba´da proje çok ama ilgilenen yok”

“Ali Baba´da proje çok ama ilgilenen yok”

Derman Ali Baba lakabıyla bilinen Safranbolu´nun en eski aktarı, araştırmacı ve ozan olan Ali Alp destek beklediğini ve çok projesi olmasına rağmen ilgilenen olmadığını ifade etti.

 

Derman Ali Baba, “1996tan bu yana yapmış olduğum işlerle ilgili ‘Bir Başka Güzeldir Safranbolu´ adlı kitabımı 2000 yılında çıkarttım.Bu kitabım dünyaya dağıldı. Şimdi tekrar 2. baskıyı yapıyoruz bu baskının 81 bin tane olmasını istiyorum 81 ile dağıtılmasını istiyorum. Edinilen gelirin yüzde 80´inin Mehmetçik Vakfı ve Türk Kızılay´ına aktarılacak. Çanakkale´de herkesin olduğu gibi bizim de şehidimiz var bundan dolayı Mehmetçik Vakfı´na da bağışlıyorum. Bu işin başta Vali, Kaymakam, Alay Komutanı,Kültür Bakanlığı ve Kültür Müdürlüğü´nündestekleriyle olmasını istiyorum. Kitabın içeriği Safranbolu,Safran tanıtımı ile ilgili. Ali Baba´da proje çok ama ilgilenen yok.” dedi.

1999 yılında yazdığı bir şiiri bizimle paylaşan Derman Ali Baba, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ‘Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.´ sözünü hatırlatarak, ‘Gençliğe Nasihat´ isimli şiirini okudu.

“Gençliğe Nasihat

Türkiye Cumhuriyeti´ni hazmedemeyenler,

Türk´ün ekmeğini yiyip de dönüverenler,

Laikliği ‘dinsizlik canım´ diyenler,

Hürriyet olmasa din olur mu?

Cumhuriyet Atamızdan emanet,

Gençler etmeyin O´na ihanet

Atamızın sözündedir keramet,

Sözünden ibret al, yolundan devam et.”

(SOD)



14.9° / -4.4°