Alparslan Türkeşin Ölümünün 15'inci Yılı

MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, ülkücü harekatın merhum lideri Alparslan Türkeş'in 15. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, 'Her ölüm yıl dönümünde eksikliğini daha derinden hissettiğimizi, özlediğimizi sam

GÜNCEL 4.04.2012 18:53:49 0
Alparslan Türkeşin Ölümünün 15'inci Yılı

Demirel yaptığı basın açıklamasında, ' Dünya ve ülke meseleleri ile ilgili fikirleri ile bir deha vatan millet sevgisinde eşsiz bir liderdi.Siyasi hayatımda bir çok kez onunla beraber olma nasip oldu bana .Tam bir mücadele adamıydı.Gösterişten uzak tam bir halk ve hak adamıydı.Bir kişi ile başlayan siyasi mücadelesinde milyonlara ulaşan çalışmanın azmin örneğiydi.Adını koyduğu bu kutlu dava için çok çileler çekti. Yılmadı sevdası Türk milletini mutlu Türk devletini güçlü kılmaktı.Kelimenin tam anlamıyla gece gündüz çalıştı.Bu gün hala büyük öneme haiz DPT gibi önemli kurumları kurdu.Gerçekten bilime önem veren koyduğu 9 ilkeden biri Bilimcilik olan Başbuğumuz tam bir devlet adamıydı.Riyadan istismardan uzak her hareketinde ölçü olan manevi manada güçlü bir liderdi. Başbuğumla Ankara da makamında bugün “Kürt meselesi” diye adlandırılan konuların tartışıldığı günlerden birinde konuşmamız esnasında uykularım kaçıyor evladım, Türkiye'yi nereye götürüyorlar yanlış yapıyorlar diyerek o günlerde bugünkü dış güçlerin oyununa dikkat çekmişti. Hafızalarımızı tazelersek o tarihlerde TV programlarında konuyla ilgili konuşmalarındaki tavrını hatırlarız.
Türk İslam davasının lideri olan Başbuğumuz her ülkücünün bunu nefsinde yaşaması noktasında tavsiyeler ve tenbihlerde bulunmuştur..Milli manevi değerlere önem verdiği kadar ekonomiyle de yakından ilgilenen Başbuğumuz ömrünü Türk milletine adamış büyük bir devlet adamıydı” dedi.
Başbuğ Alparslan Türkeş; 'ülkücü olmak çileye talip olmak demektir' diyordu. Kendiside, aynen dediği gibi, hayatı boyunca Türk-İslam Ülküsü uğruna çileyi bir ömür boyu, bir an bile tereddüt etmeden, yakınmadan çekmiş ve çile çekmeyi şeref bilmiştir. Onun başlattığı Türk-İslam davasını aynı kararlılık ve azimle biz ülkücüler devam ettirmekteyiz. Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti içerisinde, vatanın bölünmez bütünlüğü, Turan ve Allah'ın kelamını dünyaya hakim kılma yolundaki idealimizin hayata geçirilmesi için, elimizden gelen tüm gayreti sarf etme kararlığımızı tekrar ediyorum. Rahmetli Başbuğum, bu yolda önemli bir adım olan Kuranı Kerim'in ve Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli ders olarak okutulması yönünde kanun çıkartılması konusundaki gayretlerinden dolayı, senin öğrencilerin olan MHP Milletvekillerine ve saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Milletimiz de bilsinki; ülkemizde bir tek ülkücü kalsa dahi, vatan bölünmeyecektir, bayrak inmeyecektir, ezan dinmeyecektir' dedi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut ise, “Biz MHP’liler olarak ülkücüler olarak onun bize bıraktığı emanetleri en iyi şekilde koruyup, geliştirip, onun gösterdiği hedefe ulaştıracağız. Türk demekten, Ne mutlu Türküm demekten rahatsız olanlara inat, servi canlandırmaya, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden iç ve dış mihraklara inat mücadelemiz sürecektir” dedi.
ÜLKÜ OCAKLARI TATLI DAĞITTI
Karabük Ülkü Ocakları Alparslan Türkeş’in ölümünün 15. yıl dönümü nedeni ile KARES AVM önünde halka tatlı dağıtıldı.
Tatlı dağıtımı esnasında çok sayıda vatandaş tatlı alabilmek için kuyruğa girerken, tatlıyı yiyenlerin daha sonra dua okudukları gözlendi.
Ülkü Ocakları Karabük Şube Başkanı Sinan Ergül , “Dün olduğu gibi bugünde Başbuğumuzun bize emanetini ilelebet taşıyacağız. Onu bir kez daha özlemle anıyoruz. Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Başbuğumuz, her zaman kalbimizde, acısı dünkü gibi taze. Biz ülkücü gençlik ona layık olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °