APO İLE BARIŞ BİZE TERS

BAŞBAKANI ÇOK SEVDİĞİNİ BELİRTEN ŞEHİT BABASI BARIŞ BİZE TERS.BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ŞEHİT OLDU.BİR TERÖRİST BAŞINI BİZİM GİBİ CEZAEVİNDE TUTAN VAR MI? DİYE SORDU

GÜNCEL 15.04.2013 13:57:42 0
APO İLE BARIŞ BİZE TERS
Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, beraberinde Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar ile birlikte bu sabah ilk olarak, Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya gelerek çözüm sürecini anlattı. Toplantıda İl Başkanı Ömer Ayar’ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak yapılan toplantı sonrası Milletvekili Karakelle, Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Milletvekili Karakelle ziyareti sırasında, duvarda asılı olan Karabüklü şehitlerin resimlerine bakarak dua etti.
Karakelle ziyarette, ülkemizin birlik ve beraberliğini içine sindiremeyen dış mihrakların, bu mihrakların taşeronlarının terörü kullanarak huzuru bozduğunu, kimsenin bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya gücünün yetmeyeceğini söyleyerek, “Bize ne verdiniz diye soranlar var. Yetmez mi bu kadar şehit? Kimseye bir şey vermedik. Vermeyeceğiz de. Milletimizin izzeti nefsine dokunacak, şehitlerimizin ruhlarını incitecek, şehit anne ve babaların onurlarına dokunacak, hiçbir pazarlığın içinde olmadık, olmayacağız da. Bu süreci siyasi ikbal uğruna provoke etmek isteyenler var. Bunun yanında terörden nemalanan baronlar ve silah tüccarları var. Biz yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Milletvekili Karakalle’ye şehit babası Sadık Topçu, Başbakanı çok sevdiğini belirterek, “Barış bize ters. Ben köylü bir insanım. Bu kadar uğraş verildi. Bizim çocuklarımız şehit oldu. Bir terörist başını bizim gibi cezaevinde tutan başka bir ülke daha var mı? Bizim çocuklarımızın suçu neydi? Bizde ırz davasında, sınır davasında ve kan davasında barış olmaz. Ben 8 yıl boyunca hep ağladım. Halen de ağılıyoruz. Gözyaşlarımız dinmedi. Biz şunu merak ediyoruz. Terörist başı ne olacak, ona hadi çık git mi denecek? Bunu merak ediyoruz” dedi.
Şehit babasının bu konuşmasına cevap veren Karakelle ise herkesin cezasını çekeceğini belirterek, “Bugün Kürt halkı da kendi kültürlerinin, etnik yapılarının kullanıldığının farkındalar. Onlar da barış istiyor, çözüm istiyor. Suça karışan herkes yargı önünde hesap verecek. Toplumda bu konuda çıkan söylemler asılsız. Birilerinin acısı üzerinden yol haritasını belirlemek zalimliktir” diye cevap verdi.
Güneydoğu gazisi Yüksel Oral da, “Barışa karşıyız. Barış devletler arasında olur. Bebek katilini neden muhatap alınıyor” diye sordu. Karakelle ise “Biz kimseyi muhatap almıyoruz. İspanya, İtalya ve İrlanda yıllarca terörden kurtulmak için gayret gösterdi, hatta masaya oturdu, pazarlık yaptı. Biz kimseyle ne masaya oturduk, ne pazarlık yaptık, ne de yaparız” ifadelerini kullandı.

Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °