ASDEP Projesi Hayata Geçiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal yardım ve hizmetlerin tespit odaklı olarak daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve dezavantajlı bireylere aile içinde sosyal destek sunularak söz konusu kişilerin toplumsal entegrasyonlar?

GÜNCEL 7.04.2012 14:12:55 0
ASDEP Projesi Hayata Geçiyor

ASDEP Projesi kapsamında Karabük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde çalıştırılmak üzere alınan 20 personel bugün sözleşmelerini imzaladılar.Sözleşme İmza töreni öncesi işe alınan personellerle bir toplantı yapan Vali İzzettin Küçük, projenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi; “Bu uygulamanın Karabük’te devamlılığı olacak ve tüm Türkiye’ye yayılacak. Bu sizlerin elinde olan bir iş. Bu proje tüm Türkiye genelinde iki pilot ilde uygulanıyor. Bunlardan birisi Kırıkkale, diğeri ise Karabük. Burada göstereceğiniz başarı neticesinde bu pilot uygulama devamlı olacak ve tüm Türkiye geneline yayılacak. Onun için sizlerin performansı, azmi, gayreti, arkadaşlarıyla çalışma uyumu, vakıf ve sosyal hizmetler teşkilatıyla olan ilişkileriniz çok önemli. Yani tek bir yetenek, tek bir gayret istemiyoruz. Neler istiyoruz; bir çalışma kapasiteniz, iki uyum kapasiteniz, üç birbirinizle yardımlaşma gücünüz ve gittiğiniz yerlerde göstereceğiniz empati. Çünkü ziyaret edeceğiniz aileler ve o ailedeki bilgileri ancak empati ile alabilirsiniz. Yani kendinizi birazda o ailenin yerine koyarak, mağduriyetlerini, zayıflıklarını, eksikliklerini hissetmeniz lazım. Akıl ve bilgi bir yere kadardır. Bir yerden sonra hissedebilme, gönül gözüyle de görebilme kabiliyeti gerekir. Arkadaşlarınızla uyum çok önemli. Bu bir rekabet değildir. Bir başarı varsa, o başarı hepinizin olacaktır. Bir başarısızlık varsa da o başarısızlık hepinizin olacaktır. Biz böyle görüyoruz. Pazartesi gününden itibaren Ankara’da iki haftalık bir eğitime tabi olacaksınız. Bunun bitiminde geldiğinizde hemen göreve başlayacak nitelikte olacaksınız. Ben sizlere başarılar diliyorum.” 

            Vali İzzettin Küçük’ün konuşmasının ardından Karabük Merkezde görev yapmak üzere alının 20 personel Vakıftan Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Uysal ve Vakıf Müdürü Erdal Üngören gözetiminde sözleşmelerini imzaladılar.

            Karabük il genelinde alınan 43 personel sözleşmelerini imzalamalarının ardından Pazartesi gününden itibaren Ankara’da iki haftalık bir eğitime tutulacak. Eğitim programının tamamlanmasının ardından alınan personeller görevlerine başlayacaklar.


Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °
Cumartesi 16.6 ° / 3.4 °