Aşıkların uğrak yeri

Safranbolu ilçesinde bir kafede buluşan genç aşıklar, hem sevgilerini hem de dileklerini yazdıkları kağıtları duvardaki panoya yapıştırıyor.

KÜLTÜR 26.05.2014 18:44:33 0
Aşıkların uğrak yeri

Bazı aşıklar evlenmeyi plandıkları kız arkadaşlarının isimleri yazılı kilitleri de duvara asarak evlendikleri zaman kilitleri açmaya geliyor. 
Tarihi evleri ve dokusu ile ünlü Safranbolu artık aşıklarında vazgeçilmez mekanı haline gelmeye başladı. Tarihi kentte kafe işleten Fahrettin Şentürk, 4-5 aydır faaliyette olduklarını ve bu uygulamanın özellikle gençler arasında büyük ilgi oluşturduğunu söyledi.
Yabancı konukların duvarlara yazı astığını belirten Şentürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilhassa öğrenciler ile sıkıntısı olan, sevgisini belirtmek isteyen, vatan hasreti çekenler geliyor. Buraya sevgi kâğıtlarını asıyorlar. Bu da her geçen gün artıyor ve ilgi görüyor. Bir de kilit asıyorlar. Bu kilitler ileride evlenmek isteyen gençler sevgisini belirtmek için takıyor. Bunun iki anahtarı var. Biri erkek de diğeri kız da kalıyor. Şuana kadar bir tanesi gelip kilit açtı. Onlarda evlenmişler ve gelip açtılar.” 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °