Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Ürkmezer´in Başkanlığında Yapıldı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Başkanlığında Safranbolu Belediyesi Meclis Odasında toplantı gerçekleştirdi.

GÜNCEL 25.04.2018 16:34:19 0
Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Ürkmezer´in Başkanlığında Yapıldı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Başkanlığında Safranbolu Belediyesi Meclis Odasında gereçleştirilen toplantıya Safranbolu Cumhuriyet Savcısı Ali Kutlamış Memiş, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Emin Oktay Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan, Karabük Üniversitesi  Öğretim Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, KYK İdarecileri ile  Safranbolu Toplum Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Hasan Hüseyin Mermerkaya katıldı.

Özellikle genç neslin çeşitli bağımlılıklardan kurtulmaları ve bağımlılık öncesi yapılması gerekenlerin konuşulması üzerinde durulan toplantıda Safranbolu TSM´den Dr. Hasan Hüseyin Mermerkaya tarafından yapılan sunumda görsel ve rakamlarla örnekler verilirken, alışveriş bağımlılığı, madde bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı gibi konular üzerinde duruldu. Çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantı sonrası konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak bağımlılıkla ilgili önemli bir mücadele başlattıklarını, sonuna kadar da gideceklerini belirtti.

Safranbolu´daki esnaflarla bir araya gelerek özellikle kahvehane, cafe, restaurant gibi yerlerde sigara içilmemesi ile ilgili fikir birlikteliğine vardıklarını kaydeden Ürkmezer; “ Konu ile ilgili Savcılığımız, Emniyet Güçlerimiz, Jandarmamız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Üniversitemiz, Müftülüğümüz yani kısaca tüm birimlerimiz ile ortak hareket ediyoruz” dedi.

Ne yazık ki her 10 kişiden birinin bağımlı olmaya aday, çocuklarda bu rakamların çok daha endişe verici olduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Özellikle çocuklarımız ile ilgili önemli projeler üretiyoruz. Bu nedenle gerek okumaya gerekse spora ve sosyal aktivitelere yönlendiriyoruz. Herkesin malumu olduğu üzere son yıllarda bilgisayar ve cep telefonları çocuklarımızı bağımlı hale getirdi. Online oyunlar, oturduğu yerden sohbet, çocuklarımızın sosyal medyaya bağımlı olmalarına neden oluyor. Gençler ve çocuklar nerdeyse tamamen arkadaşları ile fotoğraf çekmek için bir araya geliyorlar. Yine bazı yerlerde tütün mamulleri satıldığını da tespit ettik. Buralarda da gereke cezalar verildi ve tedbirler alındı” diye konuştu.

Ürkmezer konuşmasını şöyle tamamladı; “ Bizler Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak diğer tüm kurumlarımızla mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu bağlamda bağımlılıkla mücadelede hepimize görev düştüğü gibi ailelere de büyük görev düşmekte. Ailelerden çocuklarına daha fazla zaman ayırmalarını, onları dinlemelerini, sosyal aktivitelere yönlendirmelerini tavsiye ediyor, konuya duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. “

Ürkmezer, toplantı sonunda Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM)´de üretilen ve üzerinde ‘Düşmandan Kurtulmak İçin, Onu İyi Tanımak Gerekir´ yazılı temsili bağımlılık maddeleri olan kutuyu Safranbolu Toplum Sağlığı Merkezine verdi.

Bağımlılıkla Mücadelede Kaymakamlık ve Belediyenin yanı sıra Jandarma, Emniyet, Zabıta ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından denetimlerin arttırılacağı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Müftülük, KYK´lar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da çeşitli etkinliklerle destek verecekleri bildirildi. 


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °