BARO BAŞKANLARI STRAZBURG´A GİDİYOR

Karabük Barosunu temsilen Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan geziye katılıyor.

GÜNCEL 23.04.2019 15:01:45 0
BARO BAŞKANLARI STRAZBURG´A GİDİYOR

 

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu ve 79 ilin Baro Başkanları Fransa´nın Strazburg kentine çalışma ziyaretine gidiyor. 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek çalışma ziyaretine Karabük Barosu Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan da katılacak.

Ziyaret kapsamında 24 Nisan 2019 günü saat 9.15´te Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairede “ M.N ve Diğerleri – Belçika ( Başvuru No: 3599/18 ” dava dosyasının duruşmasına katılım sağlanacak. Duruşmanın akabinde aynı gün Avrupa Konseyi Merkez Binasında Türk Baro Başkanları Heyeti için çeşitli sunumlar yapılacak.

Konuya ilişkin bilgi veren Karabük Barosu Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan “ Çalışma ziyaretimizde özellikle avukatlık hukuku ve savunma hakkının kullanılması bağlamında çeşitli incelemeler yapacağız. Fransız sisteminde hukuk eğitimi, avukatlık mesleğine giriş, avukatlık stajı, avukatlık sınavı, Baroların örgütlenme biçimi, avukat-hakim-savcı ilişkileri, Fransız ceza ve tutukevlerine ilişkin bilgiler alacağız. Ayrıca ülke olarak yargı yetkisini kabul ettiğimiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ( AİHM) çalışma usulleri hakkında bizzat Büyük Dairede duruşmaya katılarak bilgi edineceğiz. Çalışma ziyareti kapsamında ülkemizi temsilen AİHM´de ve Avrupa Konseyinde görev yapan hukukçularımızla ve diğer yetkililerle de görüşeceğiz ”dedi.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °