BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI COŞAR'DAN 4. YARGI PAKETİ YORUMU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ahsen Coşar, 4. yargı paketinde yer alacak düzenlemelerin hak ve özgürlüklerle ilgili daha geniş bir alanı kapsamasını beklediğini söyledi.

GÜNCEL 17.03.2013 13:56:17 0
BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI COŞAR'DAN 4. YARGI PAKETİ YORUMU
Karabük Barosu tarafından düzenlenen eğitim seminerine katılmak üzere Karabük'e gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ahsen Coşar, 4. yargı paketiyle ilgili açıklamada bulundu. 4. paketle ilgili daha önce yapılan açıklamaların toplumda beklentiyi yükselttiğini belirten Coşar, 'Paket somut bir şekilde ortaya çıktıktan sonra beklentilere cevap veremedi, bu nedenle de eleştiriliyor. Bir takım iyileştirmeler var, bu da bir kazanım. Ama ben de şahsen 4. pakette yer alacak düzenlemelerin hak ve özgürlüklerle ilgili daha geniş bir alanı kapsamasını, hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda daha farklı düzenlemeleri içermesini bekliyorduk. Barolar Birliği’nin 4. paketle ilgili bir çalışması var, ayrıca 4. paketin komisyonlarda görüşülmesinde, Türkiye Barolar Biriliği olarak biz de katılıyoruz. Orada düşüncelerimizi ve eleştirilerimizi ifade edeceğiz. Her devletin kuruluşuna esas olan bir paradigma vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da bir paradigma var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasına esas olan bu paradigmanın muhafaza edilmesi gerekmektedir' dedi.
Yargı bağımsızlığıyla ilgili Bülent Arınç'ın açıklamalarının doğru olduğunu kaydeden Coşar, 'Hükümetin yaklaşımı, Arınç'ın söylemi de doğru. Ben de bunları değişik platformlarda söylüyorum. Bunları bıkmadan söylemek gerekir. Tutuklama bir tedbir. Bu maalesef cezaya, infaza dönüştürüldü. Parlamento aslında görevini yaptı, 3. pakette bununla ilgili gerekli düzenlemeyi de yaptı. Sorun yasanın düzenlenmesinde değil, biraz hakimlerin uygulamadaki anlayışlarından kaynaklanıyor. O zihniyet değişikliğini sağlamadan bu konuda bir mesafe alamayacağız' diye konuştu.
Öcalan'ın serbest kalıp kalmayacağı yönündeki bir soru üzerine ise Coşar, şunları söyledi:
'Onu ben bilemem. İhtimaller üzerinden konuşup toplumu da bu konuyla ilgili tahrik etmemek gerekir. Bunlar düzenleme olarak önümüze geldiğinde o zaman görüş bildirmek gerekir.'

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °