BAŞKAN AKSOY MUHTARLARLA BULUŞTU

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Safranbolu Muhtarları ile Aslanlar SAKEM´de bir araya geldi

GÜNCEL 15.10.2016 16:02:42 0
BAŞKAN AKSOY MUHTARLARLA BULUŞTU

 

Belediye ve SAKEM hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısının düzenlendiği Muhtarlarla buluşma toplantısı öncesinde Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) çalışmaları hakkında bilgiler veren SAKEM Koordinatörü Münevver Esen, Muhtarlardan mahallelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak daha fazla destek olabilmek için belirlenmesini rica etti.
Toplantıda konuşan Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz, 15 Temmuz sürecini hep beraber birlik beraberlik içerisinde aşıldığını, bundan sonra da bu birlik ve beraberliğin devam edeceğini, bu tür toplantıların Safranbolu adına her zaman faydalı olduğunu düşündüğünü ve katılım sağlayan, Safranbolu´nun gelişimine ayda sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, “ Geçtiğimiz aylarda meydana gelen, ülkemizi bölmeye yönelik ve millet olarak el birliği, gönül birliği içerisinde savuşturduğumuz, darbe girişimi sonrası bir araya gelelim ve mahallelerimizin temsilcileri olarak muhtarlarımıza teşekkür edelim istedik” dedi.
Başkan Aksoy Safranbolu Belediyesi çalışmaları hakkında muhtarlar bilgiler verirken bu hizmetlerin hepsinde değerli muhtarlarımızın ve Safranbolu halkının katkıları vardır dedi.
“Aslanlar Bölgesi Eski İhtişamına Kavuştu”
SAKEM´i kurdukları yıllarda Aslanlar bölgesine girmenin tabiri caiz ise cesaret işi olduğunu belirten Başkan Aksoy; “ Aslanlar bölgemiz eski dönemlerdeki ekonomik canlılığını kaybetmiş idi. Bu gün SAKEM sayesinde canlılığını yeniden kazandı. Bununla birlikte yurtlar açıldı, önemli bir otelin temeli atıldı hizmete girmek üzere. Yani yeniden Aslanlar oldu. Çok yakında da halı saha ve lunaparkın olduğu yere de harika bir Kültür Merkezi yapılıyor. Projesini yaptık, Koruma Kuruluna önümüzdeki günlerde sunulacak, ön görüşmeleri yapıldı.
“Sağ olsunlar Şefik Dizdar beyefendi sponsor oluyorlar. 5 trilyonluk bir yatırımı buraya yapacaklar ve Safranbolu Belediyesine hediye edecekler. SAKEM biraz daha büyüyecek. Yerel lezzetlerimizin yeniden canlandırıldığı, unutulmaya yüz tutan zanaatlarımızın canlandırıldığı merkez, eğitime de katkı vermeye devam edecek. Yani Aslanlar tarihteki ihtişamlı günlerine geri dönecek” dedi.
“Akçasu Deresi Baştan Sona Islah Edilecek”
Akçasu deresi ıslah projesinin koruma kuruluna sunulduğunu kaydeden Aksoy; “ Yürüyüş parkurları, dere tabanı düzenlemeleri, aydınlatmaları, taş duvar yapılması ile çok güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Yine aynı ihale ile Bulak Deresi üzerine 18 metre yüksekliğinde bir set yapılacak. Yapılacak olan baraj ile Safranbolu´ya bir de su kültürü gelmiş olacak. Bununla birlikte iki köprünün de restorasyonu için ( Karıt ve Çevrik Köprüdeki ) yılbaşına kadar ihaleleri yapılacak. Düğün Sarayının projelerini de arkadaşlarımız hazırladı yakında ihalesine çıkacağız. Yine İtfaiye Binamız ile ilgili çalışmalarımızda son aşamaya geldi “ şeklinde konuştu.
“Kalealtı İlköğretim Okulunu Belediyemize Alıyoruz”
Aksoy şöyle devam etti; “Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanına ziyarete gittiğini ve Kalealtı Mektebini almamızı ve restore etmemizi, gerekli desteğinde verileceğini söylediler. Orayı restore edip Çarşı SAKEM Şubesi olarak kullanmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi çarşıda bulunan şubemiz yetersiz kalıyor. Bununla birlikte alt katına da kreş açmayı planlıyoruz. Değerli arkadaşlar ben size parklarınızı yapacağız, yollarınızı yapacağız şeklinde konuşmuyorum. Bunları hali hazırda yapıyoruz. Biz şehirdeki hayatı daha verimli kılacak yerleri açmaya başlıyoruz. “
“Otopark Sorununu Çözmemiz Lazım”
Safranbolu´da bir otopark sorunu olduğunu ve bununda Hasan Dede Tepesi ile ilgili proje ile çözüleceğine inandıklarını dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Konu ilgili Koruma Kurulu kararını Üst Kurula götürdük. Yakında Üst Kuruldan uzmanlar gelecekler ve değerlendirmelerini yapacaklar. Olumlu yönde seyredeceğini düşünmekteyim. Arkadaşlar aklın yolu bir. Konuyu her türlü düşündük. İnanın Hasan Dedenin alternatifi yok bu şehirde. Bizler 1 Milyon turisti buraya getirmek istiyorsak, mevcut turizm yapısını en az ikiye katlamak istiyorsak otopark işini çözmemiz lazım. Bakınız bu bayramda 150. Bin kişinin geldiğini konuşuyoruz. Bu kadar kişi gelmesine karşın çarşı bölgesine rahatlıkla girilip çıkılamadı. Bu işin mutlaka çözülmesi gerekmekte. İnsanlar buraya eziyet çekmeye değil keyif almaya geliyor” dedi.
“Belediyemiz Her Geçen Gün Büyüyor”
Safranbolu Belediyesinin geçmişte personel maaşlarını bile 5- 6 ay geriden ödediğini ancak şimdi personelin terinin kurumadan maaşlarını aldıklarını ifade eden Başkan Aksoy; “ Bakınız hizmet araçlarımız şu anda çoğu il belediyesinde bile yok. Bunlar aşama aşama oluyor. Bununla birlikte 2014 öncesince son hamlelerimizi yaparken borçlandık. Ancak bu borçlarımızın çoğunu ödedik, taksitlerimiz hayli düştü. Yine Perşembe Pazarımızın üstünün kapatılması ile ilgili çalışmalarımız başladı. Pazar yerinde 160 pazarcımızın durabileceği stantlar yapılıyor. Bunlar ilave olarak yapılıyor. İnşallah bittiğinde bölgenin en güzel Pazar yeri olacak. Hemen üst tarafına Düğün Sarayını da yaptığımızda o bölge daha da canlanacak. Belediye Binası ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Önceki gün Sayın Başkanımız Mehmet Ali Beyefendiyi ziyaret ettiğimde sağ olsunlar Karayolları Genel Müdürümüzü aradı ve gerekli bilgileri verdi. İnşallah önümüzdeki hafta Karayolları Genel Müdürümüz ile görüşüp oraya Kaymakamlık ve Belediye Binamızı yapacağız. “ dedi.
“Bizler İlk Günkü Şevk ve Azimle Hizmetlerimize Devam Ediyoruz”
Başkan Aksoy konuşmasının sonunda, değerli muhtarlarım: “Sizlerle belirli periyotlarda bir araya gelerek Safranbolu´muzun sorunlarını tartışıyor, hizmet anlamında neler yapabileceğimizin istişaresini yapıyoruz. Amacımız ortak. Safranbolu´ya hizmet. Bunun içinde var gücümüz ile çalışıyoruz. Ben bu vesile ile bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı, yine sizin nezrinizde Safranbolu halkına destek ve duaları için teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıya İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Cengiz,Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol ve Hüseyin Bilicioğlu ile Safranbolu Nüfus Müdürü Mesut Karagözoğlu´da katıldı.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °