Başkan Çaylı´dan 10 Kasım mesajı

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı , Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 80. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL 10.11.2018 14:01:59 0
Başkan Çaylı´dan 10 Kasım mesajı

 

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, vefatının yıldönümünde bir kere daha şükranla andıklarını belirten Başkan Çaylı, 'Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 80 . yılında Atatürk´ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak anıyoruz' dedi. 
Başkan Çaylı, mesajına şöyle devam etti : 'Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk´ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan abat edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Atatürk´ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun ´en büyük eserim´ dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle ´muasır medeniyet seviyesinin üzerine´ çıkarmakla mümkün olacaktır. Bu inançla, vefatının yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum.' 


Salı 26.4 ° / 5.9 °
Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °