Başkan Köse Vatandaşlara Aşure İkram Etti

Safranbolu Belediyesine Bağlı Bulunan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM)´de hazırlanan ve Belediye Binası önünde yapılan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından yapılan Aşure dağıtımına vatandaşlar yo?

GÜNCEL 11.09.2019 17:31:41 0
Başkan Köse Vatandaşlara Aşure İkram Etti

 

Vatandaşlara Aşure ikram eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Muharrem ayı hem Hicri takvimin başlangıcı hem de bizim için Aşure Ayı olarak bilinen ilk on gününü içermektedir” dedi.

Belediye olarak Kıranköy ve Tarihi Çarşı´da aşure ikramı etkinliği düzenlediklerini kaydeden Köse; “ Hepimizin malumu olduğu üzere Muharrem Ayı içerisindeyiz. Belediye olarak bizlerde en güzel geleneklerimizden birisi olan Aşure ikramı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Muharrem Ayını tebrik ediyor, birlik, beraberlik ruhunun artmasına, barışın hüküm sürmesine vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Tarihi Çarşıda gerçekleştirile Aşure İkramına turistlerinde yoğun ilgisi gözlerden Başkan Köse´ye CHP İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Kırımlı, Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz eşlik etti.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °