BAŞKAN MESCİER KARDEMİR SATIŞ POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier,2017 yılı Araştırmasına göre Türkiye´nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşları arasında 24.en büyük sanayi kuruluşu olan Kardemir A.Ş´nin almış olduğu yeni satış

GÜNCEL 29.09.2018 16:13:12 0
BAŞKAN MESCİER KARDEMİR SATIŞ POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

 

Başkan Mescier yayımladığı mesajında;
'Yıllık 3 milyon ton üretim kapasitesi olan Kardemir Anonim Şirketi´nin, 2018 yılı öncesinde uygulamış olduğu satış politikasında Kardemir üretim miktarının yüzde 40´ı alım taahhütü vermek şartı ile öncelikli mal alım hakkı olarak hisse sahiplerine tanınmaktaydı.Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin daha etkin bir rol alması ve Sayın Ömer Faruk Öz´ün Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla beraber 2018 yılında bu yüzde 40´lık öncelikli mal alım oranı yüzde 30´a düşürülmüştü.Bu sayede Karabük tüccar ve sanayicisinin Kardemirden mal alabilme imkânı bir nebzede olsa da artmıştı.
Kardemir Anonim Şirketi 2018 yılı ilk yarısında, özelleştiği 1995 yılından bugüne kadarki en yüksek karlılığı elde etti.Satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla % 37 artış gösterdi. Bu başarıda pay sahibi olan başta  Sayın Ömer Faruk ÖZ ve tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum.
Son olarak yapılan bir duyuru ile son günlerde bankacılık sektöründeki finansman ve teminat mektubu masraflarının aşırı yükselmesi göz önünde bulundurularak tüm hissedar müşterilerinin finansman masraflarının düşürülebilmesi için teminat mektubu yerine hisse senedi rehin verilebileceklerini tüm müşteriler   ile paylaşmıştı.
Bu uygulama hisse sahibi olan Kardemir müşterilerinin yararınadır. Kardemir müşterilerinin  hisse senedi alımına yönlendirilmesi açısından yerinde bir uygulamadır.Bu uygulama büyük ya da küçük tüm hissedar müşterilerin faydasına olacak, finansman maliyetlerine bir katkıda bulunacak bir uygulamadır”dedi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °