BAŞKAN VERGİLİ KAPULLU MAHALLESİ SAKİNLERİNİN SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Makamımı mahallelere taşıyarak her gün bir mahallede Başkanlık görevimi sürdüreceğim” diyerek startını verdiği Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasını sürdürüyor.

GÜNCEL 9.11.2016 14:59:29 0
BAŞKAN VERGİLİ KAPULLU MAHALLESİ SAKİNLERİNİN SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında Kapullu Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Kapullu Mahallesi halkıyla bir araya gelen Başkan Vergili, sorun ve talepleri bizzat mahalle halkından dinledi.

Toplantı öncesi açılış konuşması yapan Kapullu Mahallesi Muhtarı Kadir Kuyupınar, mahallemizde en büyük problemlerin arasında imar sorunlarının olduğunu söyledi.

Başkan Vergili mahalle halkına yaptığı konuşmasında; “Hiçbir mahallede komşuluk hukuku çalışmıyor. Zamanında vatandaş parseli satmış. Yeni Mahallede, Atatürk Mahallesinde de böyle sıkıntılar var. Vatandaş ön arka cephesini satmış, yan tarafta yolumuz olsun demiş, devir değiştikten sonra yan tarafta ki yol benim tapumun içerisinde diye yol vermiyor. Karabük´te komşuluk hukuku kesinlikle çalışmıyor. Buranın sıkıntısını 18 uygulamasıyla bitireceğiz. Herkes 3 ay daha sabretsin, ihalesi yapıldı, çizimleri yapılıyor. Böyle bir sıkıntı içerisinde düzgün 18 uygulayalım, herkesinde onayını alalım. Bu onayda mutlaka birileri mutlaka konuşacak. En azından burada %70 kabul eden bir çoğunluk olacak. Bununla ilgili çok ciddi toplantı yaptık, oylama yaptık. Yaptığımız oylamada bırakın %70 çoğunluğu beklerken, %70 red çıktı. Bunu Kapullu´nun yerlileri dahil red ettiniz. Bizde kimseyi sıkıntıya sokmayalım diye bu 18 uygulamayı yapmadık. Aynı müteahhitle size yapacağım 18 uygulamasını. Kılavuz Mahallesinde yaptırdım, 18 uygulamasının her şeyi bitmişti. Kapullu Mahallesinin de sıkıntısını 18 uygulamasıyla bitireceğiz” dedi.

Başkan Vergili mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ettikten sonra Kapullu Mahallesindeki Gezici Başkanlık Ofisi için oluşturulan Başkanlık makamından ayrıldı. Başkan Vergili Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasına 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 10:00 – 12:00 arası Hürriyet Mahallesi ile devam edecek.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °