BAŞKAN AKSOY, PASTA ÇIRAKLIĞI SERTİFİKALARINI VERDİ

Safranbolu Kültür Ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Tarafından Düzenlenen Kurslardan Birsi Olan Ve 13 Katılımcı İle Gerçekleşen Kursun Son Gününde Aşağı Tokatlı SAKEM Şubesinde Düzenlenen Bir Törenle Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

GÜNCEL 8.02.2015 17:41:13 0
BAŞKAN AKSOY, PASTA ÇIRAKLIĞI SERTİFİKALARINI VERDİ

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “SAKEM`in 2011 yılında kurulduğunu hatırlatarak, SAKEM`in ilk faaliyete geçtiği binası burası. Bu bina SAKEM`e öyle bir can suyu verdi ki git gide büyüyor, kabına sığmıyor ve artık yeni yeni mekânlar arıyoruz.
Buradaki kurslar hala aynı yoğunlukla devam ediyor. Bu nedenle Aşağı Tokatlı ve Esentepe mahallelerimiz başta olmak üzere ilgi gösteren tüm mahallelerimize teşekkür ediyorum. SAKEM`in bu başarısının ardında Safranbolu halkının duygusunu, arzusunu, isteğini hissedip, onların ne istediğini anlayıp diyalog kurarak ikili ilişkiler kurarak yeni kurslar açan ve kurslarını ihtiyaç noktasında yönlendiren güzel bir ekip çalışması ile olduğunu düşünüyorum.
Kursiyerlerimiz SAKEM`i Yuva Olarak Görüyor.
Başkan Aksoy SAKEM`in tüm personeli ile içten ve candan bir tavır sergileyerek kursiyerlerinde SAKEM`i bir yuva gibi görmelerini sağladığını ifade ederek “ kursiyerlerimiz evlerinden çok rahat bir şekilde buraya gelip sıkılmadan, bir samimiyet ile kurslarına devam ediyorlar. Buda idarecilerimizin samimiyetinden kaynaklanıyor.
Bununla birlikte Halk Eğitim Müdürlüğümüz de bu kursları destekliyor. Bu kurslar Halk Eğitim Merkezimizin sağladığı öğretmenlerimizin mahiyetinde bu kurslar devam ediyor.
SAKEM`in bir başka özeliği de verdiği sertifikalar ile insanlara bir özgüven sağlamaktır. Yani kursiyerimiz ben bir kursu bitirdim ve bu sanat dalında sertifikam var, diyebiliyor. Yine SAKEM bünyesinde olmakla birlikte İŞ- KUR ile birlikte düzenlediğimiz kurslarda maddi destek te sağlanıyor. Bunun yanında bazı kurslarımızda verilen sertifikalar ile insanlarımız iş bulabiliyor” dedi.
Üniversitedeki Öğrencilerimize de Takviye Eğitimler Düzenliyoruz
Safranbolu Meslek Yüksek Okulunun malumunuz üzere 12- 13 farklı bölümü bulunduğunu dile getiren Başkan Aksoy şöyle konuştu; “ Bu bölümlerin her biri de burada açtığımız kurslar ile ilgili bölümler. Üniversite öğrencilerimiz derslerinde daha başarılı olabilmek için SAKEM tarafından gerçekleştirilen kurslara katılıyorlar ve bu sayede derslerinde başarılı oluyorlar. Yani bizler Üniversite öğrencisi gençlerimize de takviye eğitimler vermiş oluyoruz. Bu kadar da önemli bir fonksiyonu yerine getirmiş oluyoruz.
Bilindiği üzere Safranbolu`muz bir turizm kenti. Bu turizm kentinin ihtiyacı olan hediyelik eşya sektörü var. Bu sektörün yürümesinde ve yöresel ağırlıklı eserlere ihtiyaç var. Bu ürünler de buradan çıkıyor. Bu anlamda da SAKEM Safranbolu`ya çok büyük katkı sağlıyor”
Konuşmasının sonunda, görüyorum ki Pastacı Çıraklığı sertifikası veriyoruz ancak siz çıraklığı geçmiş birer usta olmuşsunuz diyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy “ öncelikle SAKEM yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz başta olmak üzere, bununla birlikte Sayın Kaymakamımıza, Mili Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze kısaca emeği olan herkese teşekkür ediyorum “ dedi.
Kursiyerlere sertifikalarını veren Başkan Aksoy teker teker ilgilendiği kursiyerler ile sohbette etti. Törenin ardından Pasta Çıraklığı kursiyerlerinin yaptıkları birbirinden lezzetli ikramlara geçildi.
Başkan Aksoy`a törende Başkan Yardımcıları Kamil Temel ve Hüseyin Bilicioğlu da eşlik eti.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °