BAŞKAN VERGİLİDEN ARITMA SUYUNA TAM NOT

Karabük ve Safranbolu ilçesinin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayan Karasu içme suyunun sertliğini gidermek için ağır materyallerden arındıracak olan artırma tesisi tamamlandı.

GÜNCEL 1.06.2012 00:13:19 0
BAŞKAN VERGİLİDEN ARITMA SUYUNA TAM NOT
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve MPE Mühendislik İnşaat Taahhüt Dış Ticaret A.Ş. tarafından yapılan 14 milyon 50 bin TL’ye mal olan arıtma tesisi Haziran ayında devre alınacak. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, inşaatı tamamlanan ve test aşamasında olan Arıtma tesisinde incelemelerde bulunarak arıtılmış suyu içerek tam not verdi. Başkan Vergili’ye, tesis hakkında bilgi veren MPE Mühendislik Genel Müdürü Mahmut Pabutçu, “Şuan Karabük ve Safranbolu halkının kullandığı Karasu su kaynağını ozmoz membran sistemi ile arıtacak tesis tamamlandı. Bu tesisin kapasitesi günlük 45 bin metreküp. Karabük ve Safranbolu’ya hizmet verecek. Yaklaşık 15 gün içinde suyumuz Karabük halkına verilmek üzere hazır” dedi.
Yapılan sistemin dünyada son sistemlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Proje biraz gecikti ama bunla ilgili biraz konuşmalar oluyor ama fabrika yatırımı gibi olan ve içersinde binlerce metre boru ile kablo olan bir tesis. Otomasyonu bile son sistem olan bir tesis. Böyle bir tesisten Karabük ve Safranbolu halkı faydalanacak. Biraz sabır gerekiyordu. Şuana kadar herkes gerekli sabrını gösterdi. Bizde gerekli sabrı gösteriyoruz ve biraz daha tahammül etmek gerekiyor. Çünkü en iyi ve en mükemmel bir şekilde bitsin. Acele edilmeden ve ileride sorunları olmayacak bir şekilde tesis ortaya çıksın. Firma idarecilerine ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Karabük bundan sonra su problemini bitirmiş olacak. Bizde şehir şebekesi ve hatlarımızla bu sisteme hazırladık. 1 ay sonra bu suyu en mükemmel bir şekilde kullanmış olacağız. Şişe suyu kalitesinde su kullanan vilayetlerden bir tanesi olacak Karabük. Bekli de en iyisi şuan Karabük’te. Sistem mükemmel ve tartışılmaz. Biz bu sistemi tespit ederek bunun kurulmasını istemiştik. Çünkü ağır metalleri çözecek tek sistem bu” dedi.
Başkan konuşmasının ardından Firma yetkili Mahmut Pabutçu ile birlikte arıtmış sudan içerek tam not verdi.

Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °